0
0

Buna ziua,

 

Daca tin o dieta low carb pot sa folosesc green sugar? Ce numar de carbohidrati iau in considerare? Sau nu se calculeaza nimic? Nu am inteles cum este cu polioli.

 

Multumesc!

  • You must to post comments
0
0

Buna ziua,

Dorim sa facem precizarea ca produsul GREEN SUGAR, brandul companiei LABORATOARELE REMEDIA, este inregistrat in Uniunea Europeana si este lansat pe piata ca indulcitor natural.

Efectele benefice ale Steviei (Stevia rebaudiana) sunt reale, au fost demonstrate stiintific in diverse studii, dar aceste efecte se manifesta in cazul administrarii unor cantitati mai mari de extract de Stevia.

Indice caloric si glicemic 0

Valoarea calorica declarata este intre 0-0.2 kcal/g, insa EU permite marketarea cu valoarea 0, deoarece, maximum de 0.2 kcal/gram (0.9 kJ/g) este la un consum de 25 grame de erytritol pe zi!! Cercetarile confirma ca mai mult de 90% din eritritol este eliminat din corpul uman si doar cca 10 % este metabolizat.

Comitetul Stiintific al Alimentelor (SCF) din UE confirma valoarea de 0 (zero) calorii si indicele glicemic zero pentru eritritol, in conditiile valorii masurate de 0.2 kcal/gram, la un consum de 25 grame de eritritol per zi. Eritritolul este un produs natural, cu gust dulce  si cu tolerabilitate gastrica ridicata fata de alti polioli.

Eticheta nutritionala

In urma comentariilor referitoare la informatiile nutritionale dorim sa facem urmatoarele precizari: carbohidrati sau glucide reprezinta acelasi lucru si acestia pot fi compusi din zaharuri, polioli, amidon. In cazul indulcitorului GREEN SUGAR carbohidratii continuti sunt de fapt polioli, pentru ca eritritolul este un poliol. Conform celor mentionate mai sus, acesta nu are calorii.

Cu stima, Farm.pt.Olguta Giurgea

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer

Please first to submit.