Tel: +40-21.402.82.61
greensugar@laboratoareleremedia.ro

Fantezia fructelor
Imprima reteta
Fantezia fructelor
Imprima reteta
Ingrediente
Valori nutritionale
Ingrediente Genoise de migdale:
Mousse de caise şi ghimbir
Jeleu din afine
Mousse de lapte de cocos si mascarpone
Glazura de ciocolata alba
Etape
  1. Am pregatit blatul genoise.
    De fapt,eu am pregatit un blat mai mare pentu ca îmi închipuisem ca o sa “construiesc” altfel desertul meu.
    Cantitatile scrise însa sunt suficiente pentru ceea ce am facut eu,din el am decupat un disc cu diametrul de 18 cm si 3 discuri cu diametrul de 7 cm.
  2. Am separate albusurile de galbenusurile oualor.
    Albusurile le-am mixat bine cu un praf de sare.
    Galbenusurile le-am mixat cu Green Sugar pâna când si-a triplat volumul si s-a deschis la culoare,apoi am adaugat zeama de lamâie.
  3. Faina de grâu am amestecat-o cu faina de migdale si am pus-o peste crema de galbenusuri.
  4. Am încorporat usor spuma de albusuri..
    Am pus compozitia într-o tava de 20x30 cm tapetata cu hârtie de copt.
    Am copt blatul la 175 de grade 15 minute.
    Dupa ce s-a racit,am decupat din el discurile asa cum am spus,unul de 18 cm si 3 mai mici de 7 cm.
  5. Am pregatit apoi crema de caise. Am pus foile de gelatina în apa rece sa se hidrateze.
    Caisele le-am facut pasta cu ajutorul blenderului.Am adaugat Green Sugar si le-am pus într-n vas pe foc sa fiarba 2-3 clocote.
    Dupa ce amestecul s-a temperat putin,am scurs bine gelatina si apoi am pus-o în piureul de caise si am amestecat pâna ce s-a topit complet.
  6. Am adaugat ghimbirul razuit.
    Am mixat frisca cu smântâna si apoi am încorporat-o usor în piureul de caise racit.Am lasat la frigider pâna ce am pregatit tava si formele în care am asamblat.
  7. In tava cu diametrul de 18 cm,am pus blatul iar pe peretele formei am pus o folie pentru ca crema sa nu se lipeasca de acesta.
    La fel si în formele mici am pus blat.
    Am turnat mousse de caise în formele pregatite si am lasat la frigider câteva ore sa se întareasca.
  8. Pentru jeleul de afine,am pus afinele în blender si le-am zdrobit.Am adaugat Green Sugar si le-am pus sa fiarba 10 minute. Amidonul l-am dizolvat cu o lingura de apa si apoi l-am pus peste afine.
    Am amestecat pâna ce amestecul s-a îngrosat,apoi l-am lasat sa se raceasca.
    Inainte de a prepara crema de cocos si mascarpone,am pregatit o tava cu pereti detasabili ,cu diametrul de 20 cm în care am asamblat mai departe desertul meu.
    Am transferat mouse-ul de caise din tava de 18 cm în tava de 20 cm.
  9. Am pus foile de gelatina sa se hidrateze cu apa rece cât sa le acopere.
    Am pus semintele de la pastaia de vanilie în laptele de cocos,îndulcitorul Green Sugar si apoi l-am încalzit.
  10. Am scurs gelatina si am pus-o în laptele de cocos caldut.Am amestecat pentru ca gelatina sa se topeasca.
    Am lasat laptele sa se raceasca,l-am pus la frigider sa se închege bine.
    Am mixat frisca cu smântâna si am lasat-o deoparte.
    Am mixat si crema mascarpone,apoi am adaugat treptat jeleul de cocos,dupa care, usor am încorporat si frisca.
  11. Am lasat crema jumatate de ora la frigider dupa care am pus în tava pregatita, “îmbracând “ mai întâi marginile,apoi am pus un strat si deasupra cremei de caise,un strat de jeleu de afine si iar un strat de mousse de cocos si mascarpone.
    Am pus iar la frigider pentru câteva ore.
  12. Am pregatit glazura de ciocolata alba,topind ciocolata cu frisca pe baie de aburi.Am pus glazura peste desertul rece.Se va închega destul de repede.
    Am pregatit câteva ornamente din ciocolata pentru décor,am mai folosit caise,coacaze roşii.
    Se pastreaza la frigider pâna în momentul servirii.
Notitele retetei
Partajeaza reteta

Share

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>