Tel: +40-21.402.82.61
greensugar@laboratoareleremedia.ro

O negresa aniversara. Fara zahar
Imprima reteta
O negresa aniversara. Fara zahar
Imprima reteta
Ingrediente
Valori nutritionale
Ingrediente pentru aluatul de negresa
Ingrediente pentru bilutele de branza
Ingrediente pentru glazura si decor
Etape
Si acum sa va spun si cum asamblam minunea pentru copt.
  1. In primul rand, pornim cuptorul la 180 grade. Apoi, pregatim o tava de copt, rotunda, cu pereti detasabili si cu diametrul de 22 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt, dar la fel de bine o putem unge cu putin unt si apoi sa o tapetam cu cacao pudra. Faceti cum va este mai la indemana. Eu prefer hartia de copt.
  2. Bunnn, tava este pregatita, ne suflecam manecile si purcedem.
Incepem cu bilutele de branza:
  1. Toate ingredientele se amesteca intr-un vas, iar aluatul rezultat trebuie sa fie usor modelabil. Totusi, am cateva mentiuni de facut aici:
    - branza de vaci trebuie sa fie cat mai bine stoarsa de zer;
    - dupa cum se vede, am notat in lista ingredientelor 2 sau 3 linguri de faina; puneti pentru inceput 2 linguri de faina si daca aluatul nu este usor modelabil, adaugati-o si pe a 3-a.

    Din aluatul rezultat formam bilute, cu mainile umezite dupa fiecare, pe care le asezam in tava pregatita, avand grija sa nu se atinga intre ele.
Pregatim aluatul de negresa
  1. Se topesc intr-o craticioara untul si ciocolata rupta bucati, la foc mic sau baie de aburi, pentru mai multa siguranta.
    Se amesteca pana cand compozitia este omogena si se lasa deoparte sa se raceasca.
    Separat, intr-un vas se mixeaza ouale cu indulcitorul pana cand compozitia isi dubleaza volumul, apoi se adauga ciocolata topita cu untul si se mixeaza pana cand amestecul este omogen.
    Se adauga faina cernuta si se amesteca aluatul.
    Aluatul rezultat se toarna in tava pregatita, peste bilute.
    Tava se agita/scutura usor, ca sa ne asiguram ca iese aerul din aluat (veti vedea mici bulbuci la suprafata).
    Se da tava la cuptor pentru cca 30 de minute.
    Facem si testul cu scobitoarea, dar nu uitati ca negresa trebuie sa ramana usor umeda la interior si indesata.
    Dupa coacere negresa se lasa 15 minute in tava de copt, apoi se scot peretii formei si se transfera prajitura pe un grilaj.
    Se lasa sa se raceasca complet.
Pentru glazura
  1. Se rupe ciocolata bucati si se pune intr-un castron.
    Frisca se infierbanta pe foc mic si se adauga fierbinte peste ciocolata.
    Se pune un capac, iar dupa 5 minute se amesteca glazura pana cand este perfect omogenizata.
    Glazura obtinuta se va lasa la racit si se va adauga peste negresa, la final.
    Turnam glazura din mijlocul negresei si o rotim cu miscari delicate astfel ca glazura sa se intinda pana la margini si sa curga natural peste ele.
    Decoram negresa cu coacaze rosii si frunzulite de menta.
Notitele retetei
Partajeaza reteta

Share