Flan cu caramel si scortisoara
Flan cu caramel si scortisoara
- 300 ml lapte dulce
- 1 praf de sare
- 3 oua de gaina
- 2 lg indulcitor Green Sugar
- 3 lg Green Sugar Gold
- 30 gr unt
- decor:
- 1 lgta ciocolata calda cu Green Sugar si mirodenii
Mod de preparare:
Se pregatesc 2 forme rotunde pentru copt (termorezistente deci).
Intr-o cratita, se pun 3 lg de Green Sugar Gold si un cub mic de unt. Se pune pe foc, se lasa pana se topeste tot indulcitorul.
Aici trebuie lucrat repede, intocmai ca la reteta obisnuita. Se tapeteaza repede peretii formelor de copt cu lichidul fierbinte, apoi se lasa deoparte.
Se porneste cuptorul, la 160 grade C.
Intr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare si indulcitorul. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Aceasta compozitie se tranfera in formele tapetate cu caramel. Se asaza intr-o tava, se toarna 500 ml apa.
Tava se pune in cuptor si se lasa la copt, aproximativ 50 minute, pana se rumeneste frumos crema.
Odata coapta, se lasa sa se raceasca, abia apoi se depoziteaza la rece pana a doua zi.
In momentul servirii, se pudreaza cu putina ciocolata calda cu scortisoara.
Este absolut delicioasa, parfumata, aromata, cremoasa, dar mai presus de toate…. dietetica!
Eu am savurat o portie alaturi de o ciocolata calda cu Green Sugar si aroma de caramel! Delicioasa!
Sa va fie de folos!