Ce face GREEN SUGAR să aibă cel mai bun gust de până acum?
În ultimul deceniu, glicozidele din steviol (substanțele dulci ale plantei de Stevia Rebaudiana), au făcut progrese mari la nivel global. Ele continuă să crească în popularitate, preluând cote de piață de la alți îndulcitori de mare intensitate, cum ar fi aspartamul, acesulfamul sau sucraloza.
Motivul pentru utilizarea în creștere a Steviei ca îndulcitor în mii de produse este atenția tot mai mare a consumatorilor în ceea ce privește alegerile sănătoase. Aceștia își doresc să se bucure în continuare de gustul dulce al alimentelor și băuturilor preferate, cu un consum redus de calorii și ingrediente de origine naturală.
In căutarea gustului care convinge
Printre primele glicozide de steviol aprobate de UE în 2011, steviozida a fost pionierul îndulcitorilor pe bază de stevie. Steviozida a fost prima, deoarece este cea mai comună glicozidă de steviol din frunzele de stevie. Problema este că steviozida are un post-gust amar, asemănător cu lemnul dulce.
In continuare, steviozida este folosită în foarte mulți îndulcitori și, de aceea, s-a generalizat impresia că îndulcitorii pe bază de Stevia au gust amar.
Cercetătorii au descoperit plante de stevia care s-au remarcat printr-o proporție mai mare de Rebaudiozida A. Aceasta are un gust mai bun decât steviozida și o putere mai mare de îndulcire.
Green Sugar, în varianta clasică, are la bază un extract de înaltă puritate de Rebaudiozida A, din sursă controlată (SUA). Puritatea extractului este motivul pentru care Green Sugar are un gust mai bun decât alți îndulcitori din Stevia.
Deoarece extractul de Stevia este de aproximativ 300 de ori mai dulce decât zahărul, ar fi foarte dificil de dozat de utilizatorul final, acasă.
Ne raportăm întotdeauna la gustul și puterea de îndulcire a zahărului. Astfel că era nevoie să alăturăm extractului de Stevia un alt ingredient, care să corespundă acelorași valori – 0 calorii, 0 indice glicemic. Acest ingredient-minune este ERITRITOLUL.
Eritritolul este primul poliol natural obținut din porumb nemodificat genetic, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis – proces patentat. Eritritolul are doar 60% din puterea de îndulcire a zahărului, ceea ce îl face și pe acesta dificil de dozat.
În același timp, eritritolul are și un rol de mascare pentru acel post-gust ușor amărui al Reb.A.
Prin alăturarea celor 2 îndulcitori naturali (extractul de Stevia Rebaudiana – Reb.A si Eritritolul), Green Sugar a obținut o putere de îndulcire și un gust asemănător zahărului, dar cu 0 calorii, 0 indice glicemic.
GREEN SUGAR CLASIC
• Câștigător al premiului mondial
BEST TASTE 2022 – 1 frunză
• Certificat TOOTHFRIENDLY
• Putere de îndulcire 1:1
• Aspect: cristale albe
• Variante de ambalare:
pulbere în cutii de 300g, 500g, 1kg, pungă biodegradabilă 2kg, sac 5kg, pudră în cutii de 300g, 500g, 800g, cutii cu 10, 25, 50, 100, 200 stickuri.
Pentru consumatorii care iubesc zahărul brun, dar vor o alternativă sănătoasă, a fost dezvoltat produsul Green Sugar GOLD.
GREEN SUGAR GOLD
• Câștigător al premiului mondial
BEST TASTE 2022 – 2 frunze
• Certificat TOOTHFRIENDLY
• Putere de îndulcire 1:1
• Aspect: cristale brune
• Variante de ambalare:
pulbere în cutii de 500g, 1kg, cutii cu 25 stickuri.
Așadar, Rebaudiozida A a fost un pas important pentru glicozidele de steviol, ca îndulcitor. Dar s-a descoperit curând că există un extract care nu face compromisuri în privința gustului – Rebaudiozida M.
O nouă alternativă
Oamenii de știință știau de ceva vreme despre Reb. M, dar a fost aprobată în UE abia în 2017.
Reb M are o dulceață asemănătoare zahărului. Gustul este descris ca fiind pur, dulce și plăcut. Are un profil de gust unic, dar fără gustul amărui al predecesorilor săi.
Această mică glicozidă din steviol se găsește doar în concentrații scăzute în frunzele de stevia.
Proporția de substanță uscată
Steviozidă 5-10%
Rebaudiozidă A 2–5%
Rebaudiozidă M 0,1%
Pentru a oferi o imagine și mai clară a cât de mică este facțiunea, privește imaginea alăturată.
Concentrația scăzută face din reb M un extract extrem de exclusivist de glicozide de steviol și, prin urmare, are un preț mai mare.
Merită costul suplimentar?
Pentru că Reb. M are acest profil unic de gust, care nu necesită mascare, vom folosi o cantitate mai mică de Eritritol.
Ca o contrapondere a imaginii de preț, Green Sugar PremiuM propune o putere de îndulcire dublă față de zahăr, cu același gust perfect dulce.
La un calcul simplu, 1 kg Green Sugar Premium 1:2 are un preț puțin mai mare decât 1 Kg Green Sugar clasic 1:1. Folosind doar jumătate din cantitatea de “zahăr” necesară, pretul lui se înjumătățește, de asemenea.
Așadar, Green Sugar Premium nu este doar gustul perfect dulce, ci și alternativa economică pentru consumatori.
Nu ai încercat încă Green Sugar PremiuM?
Green Sugar Premium cu Reb.M se află în portofoliul nostru din primăvara anului 2019 și este produs în România, de Laboratoarele Remedia.
Acum ai șansa să folosești îndulcitorul 100% natural, câștigător al premiului 1 BEST TASTE oferit de Organizatia Mondiala a Steviei.
Acum ai șansa să folosești îndulcitorul 100% natural, câștigător al premiului 1 BEST TASTE oferit de Organizatia Mondiala a Steviei.
GREEN SUGAR PREMIUM
• Câștigător al premiului mondial
BEST TASTE 2022 – 3 frunze
• Certificat TOOTHFRIENDLY
• Putere de îndulcire 1:2
• Aspect: cristale albe
• Variante de ambalare:
pulbere în cutii de 500g, 1kg, cutii cu 25 stickuri.
GREEN SUGAR. GUSTUL CARE CONVINGE.
Un produs LABORATOARELE REMEDIA.