Pentru 30 bomboane: • 250 g lapte praf neîndulcit • 150 g unt nesărat (alegeți un unt bun) • sare • 60 g Green Sugar Premium 1:2 • 50 ml apă de cocos / lapte • 50 – 70 g fulgi de nucă de cocos • 1 lămâie cu coaja netratată • 50 g migdale crude • 100 g nucă de cocos
MOD DE PREPARARE:
Migdalele se pun în apă călduță, cel puțin o oră. Se decojesc, apoi se pun câteva minute la cuptor ca să se coacă. Atentție, să nu se ardă!
Intr-un vas, se amestecă untul moale, un praf de sare, îndulcitorul și apa de cocos. Se rade puțină coajă de lămâie. Lămâia îi conferă o aromă specială nucii de cocos.
Se mixează până devine cremoasă compoziția. Se adaugă laptele praf și fulgii de cocos. Se amestecă bine până se obține un aluat dens și omogen.
Se formeaza biluțe de mărime potrivită, în mijlocul cărora se adaugă câte o migdală, apoi se îmbracă în nuca de cocos.
Pentru un plus de savoare, fulgii de cocos se pot rumeni ușor într-o tigaie, dar cu atenție, să nu își schimbe culoarea.
Se așază pe un platou și se țin la rece până în momentul servirii.