Pască fără aluat

INGREDIENTE:

Pentru o forma de 24 cm:

  • 6 gălbenușuri + 3 albușuri
  • 90g Green Sugar ICING
  • 2 lingurițe Green Sugar cu aromă naturală de vanilie bourbon 
  • 2 lingurițe cu esență de rom
  • 800g brânză grasă de vaci (alegeți o brânză cu mai puțină apă)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 3 linguri zeama de lămâie
  • 60g făină combinată cu 1 pliculeț praf de copt
  • 3 linguri cu griș
  • 400g smântână pentru frișcă neîndulcită (rece de la frigider)
  • 200g stafide înmuiate în 150ml de apă cu 2 linguri cu esență de rom (lăsate la înmuiat cel puțin 2 ore)

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un bol puneți ouăle cu albușurile, îndulcitorul Green Sugar, esența de rom și mixați bine cu ajutorul unui tel sau mixer de mână.
  • Adăugați brânza de vaci și amestecați bine cu o lingură până se încorporează.
  • Adăugați coaja rasă și zeama de lămâie și amestecați.
  • Puneți făina puțin câte puțin și amestecați ușor. La fel procedăm și cu grișul.
  • Într-un bol separat mixați puțin smântâna pentru frișcă. Nu exagerat,doar să se îngroașe puțin. După ce ați mixat smântâna adăugați-o peste compoziția de brânză. Amestecați ușor până se combină totul foarte bine.
  • Acum este momentul stafidelor care au stat la înmuiat. Le scurgeți bine de lichid și le puneți în compoziție. Combinați bine totul și vărsați într-o formă de tort detașabilă (24cm) unsă bine cu unt și tapetată cu făină.
  • Băgați tava la cuptorul preîncălzit 170 grade, 50-60 minute sau până se rumenește frumos la suprafață.

Miroase de înnebunești! O minunăție de pască și extrem de ușor de făcut!

Când este gata, scoateți pasca din cuptor și o lasați în formă la temperatura camerei vreo 3-4 ore. Eu am lăsat-o peste noapte la frigider! Abia a doua zi am scos-o din forma de tort detașabilă. La final am pudrat-o bine cu Green Sugar Icing.