Tort cu blat umed de ciocolată și cremă de vanilie Bourbon

INGREDIENTE:

Pentru blat (3 blaturi de 23cm):
• 375g făină 000
• 250g Green Sugar Premium ICING 1:2
• 115g cacao
• 6g bicarbonat
• 6g praf de copt
• 2g sare
• 180g ouă (cântărite fără coajă)
• 375g kefir
• 185g ulei
• 5g rom
• 2g pastă de vanilie bourbon
• 375g cafea preparată
• 150g ciocolată amăruie

Pentru cremă:
• 750g Mascarpone rece
• 350g cremă Bourbonella (1 borcan)

MOD DE PREPARARE:

  • Încălziți cuptorul la 160º C.
  • Rupeți ciocolata în bucăți și turnați cafeaua fierbinte (nu opărită) peste ciocolata amăruie. Așteptați să se topească, apoi amestecați.
  • Combinați bine toate ingredientele uscate și lăsați deoparte.
  • Separat, amestecați cu un tel oul cu uleiul și kefirul, apoi turnați ciocolata topită și amestecați.
  • Adăugați treptat ingredientele uscate combinate și amestecați până se omogenizează.
  • Împărțiți aluatul în 3 inele (sau forme de tort) de 23cm și coaceți pe rând pentru 15-17 minute (nu aveți loc în cuptor pentu toate 3 în același timp), apoi lăsați-le să se răcească complet.
  • Combinați bine mascarpone cu un borcan întreg de Bourbonella și așezați câte un strat din crema delicioasă obținută pe fiecare blat.
  • Ornați cu fructe proaspete, pudrați-le cu Green Sugar ICING și băgați tortul la frigider pentru 2-3 ore.
  • Nu este nevoie să însiropați acest tort. Veți fi surprinși ce textură faină are! Poftă mare!