Ingrediente:
3 banane super coapte (zdrobite bine)
60ml ulei de floarea soarelui
150g iaurt grecesc
2 ouă
2 lingurițe esență de vanilie
50g Green Sugar Premium
200g faină tip 000
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță scorțișoară
70g nuci (tocate) + câteva nuci întregi pentru decor
Mod de preparare:
Să mori de poftă, nu alta! Este foarte dulce, dar nu are zahăr. Nu este o prăjitură uscată, ci din contră! Este UMEDĂ și SEXY! Și foarte pufoasă!!! :)) Am îndulcit cu Green Sugar Premium cu putere dublă de îndulcire.
Aveți nevoie de două boluri. În primul bol combinați toate ingredientele umede în ordinea de mai sus. Folosiți un tel. Nu aveți nevoie de mixer.
În celălalt bol combinați toate ingredientele uscate. Acum combinați bolurile între ele :)) Amestecați ușor până se combină frumos. Gata! Asta e tot! :))) Nu-i așa că se face incredibil de ușor?
Într-o formă de ceramică, am pus o bucată mare de hârtie de copt, peste care am turnat compoziția.
Am decorat aranjând deasupra câteva bucăți de nuci. Am băgat totul la cuptor pentru 70-80 de minute, la 170°C. Verificați să nu se ardă la suprafață.
Miroase DIVIN!!!! Am lăsat minunăția la răcit cam 30 de minute. Merge senzațional ca mic dejun. Noi am savurat “banana bread” cu untul meu de arahide. Poftă bună! :*
Autor: Ramona Constantinescu – gustverde.ro