Batoane Bounty fara zahar – Green Sugar
BATOANE BOUNTY FARA ZAHAR

Timp preparare: 30 min (+ 1 h la rece)

Nr. portii: 26

Complexitate: medie

Ingrediente:

– 250 gr nuca de cocos (rasa)
– 80 gr unt moale
– 250 gr lapte praf neindulcit
– 120 ml apa
– 80 gr GS Premium
– 300 gr ciocolata Green Velvet

Mod de preparare:

Intr-un vas se pune la fiert apa si indulcitorul.

Laptele praf se pune intr-un vas inalt si se adauga peste el siropul fierbinte. Cu ajutorul unui blender vertical, se paseaza fin pana se obtine consistenta de lapte condensat.

In alt vas se amesteca nuca de cocos, untul moale si jumatate din cantitatea de „lapte condensat„.

Restul se pune intr-un borcan si se pastreaza la frigider pentru alt desert.

Se amesteca bine pana se obtine o compozitie inchegata, omogena care se intinde intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, in strat egal cu grosimea de 1,5 – 2 cm (sa nu iasa foarte groase, dar nici prea subtiri). Amestecul se pune la frigider pentru minim o ora.

Dupa ce a stat la rece, se scoate din tava si se taie in batoane potrivite sau dupa gust. Batoanele se asaza in tava si se pun la congelator pana cand se se vor glazura cu ciocolata.

Se pregateste o baie de aburi pe care se asaza un castron termorezistent.

Se pun 250 gr de ciocolata la topit. Ideal ar fi sa aveti un termometru cu care sa masurati temperatura. In momentul in care atinge 42 grade C, se ia de pe baia de aburi, se adauga restul de ciocolata si se amesteca pana cand se topeste si se uniformizeaza. Vasul se pune din nou pe baia de aburi pentru 2-3 minute.

Se scot batoanele de la congelator. Se glazureaza fiecare baton cu ciocolata topita si, cu ajutorul unei furculite se scurge surplusul de ciocolata, apoi se asaza in tava. Datorita faptului ca batoanele sunt foarte reci, ciocolata se va raci imediat.

Dupa ce s-au glazurat toate batoanele, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se pun in frigider pana in momentul servirii.

Reteta: Laura`s Sweets
https://laurasweets.ro