BISCUITI CU CACAO UMPLUTI CU CREMA DE UNT DE ARAHIDE, FARA ZAHAR

Ingrediente:

– 100 gr unt moale
– un praf sare
– 30 gr Green Sugar Gold
– 30 ml cafea espresso
– 2 lg cacao neagra
– 2 lgte rom
– 180 (200) gr faina de grau
– 1 vrf cutit bicarbonat de sodiu
crema tartinabila cu unt de arahide si cacao

Mod de preparare:

Intr-un vas, se pune untul moale, un praf de sare, indulcitorul, cacaua si romul.

Se amesteca usor cu o spatula, apoi se adauga cafeaua calduta. Se amesteca putin sa se incorporeze si cafeaua, apoi se adauga faina cu un vrf cutit de bicarbonat de sodiu.

Se omogenizeaza compozitia, nu trebuie framantat excesiv. Aluatul se infoliaza si se pune la rece timp de o jumatate de ora.

Dupa ce a stat la rece, aluatul se scoate, se portioneaza in doua jumatati.

Se intinde fiecare in strat foarte subtire, 0,5 mm.

Se decupeaza discuri cu diametru similar formei de biscuiti.

In mijlocul discului, se asaza 1/2 lingurita de crema tartinabila cu unt de arahide si cacao. Se acopera cu alt disc si se formateaza cu ajutorul presei de biscuit.

Biscuitii obtinuti se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, apoi se pun la rece minim 20 minute.

Se scot si se coc in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, timp de 15-20 minute.

Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor si se lasa la temperat.

Se servesc alaturi de o cafea sau un ceai. Sunt foarte, foarte gustosi.

Sa va fie de folos!