Biscuiti cu lavanda si posset cu lamaie - Green Sugar
BISCUITI CU LAVANDA SI POSSET CU LAMAIE

Timp preparare: 1 ora

Nr. portii: 6

Complexitate: usor

Ingrediente:
– smantana lichida – 600 ml
Green Sugar – 100 gr (dupa gust)
– lamai bio – 2
– flori lavanda

Aluat de biscuiti:
– unt – 100 gr
– un praf sare
– indulcitor Green Sugar – 40 gr
– faina de grau – 175 gr
– flori lavanda

Mod de preparare:

Incalzeste smantana lichida, la foc mic.

Adauga indulcitorul si lavanda si amesteca pana se infierbanta si atinge punctul de fierbere.

Ia de pe foc si adauga sucul de lamaie.

Lasa cateva minute sa se raceasca, apoi toarna in pahare termorezistente.

Pune la rece pana a doua zi.

Aluatul de biscuiti:

Amesteca intr-un vas untul moale, sare si lavanda.

Adauga indulcitorul si amesteca iar.

Adauga faina se adauga si framanta aluatul doar cat sa devina omogen. Nu framanta excesiv pentru ca isi va pierde fragezimea.

Infoliaza aluatul si pune-l la frigider 1 h.

Scoate-l apoi si taie-l in felii de 1 cm.

Aseaza biscuitii in tava de copt si lasa-I la copt la 170 grade C, timp de 15 – 20 minute, pana cand devin usor rumeni.

Scoate-i apoi si lasa-i la temperat.

Serveste biscuitii alaturi de posset. Un deliciu