BISCUITI CU OVAZ SI GREEN SUGAR GOLD

Timp preparare: 20 min
Nr. portii: 20 – 24
Complexitate: medie

Ingrediente:

100 gr faina integrala de grau
100 gr fulgi de ovaz
80 gr Green Sugar Gold
un praf sare
100 gr unt
2 oua de gaina

Condimente:
scortisoara, nucsoara, ghimbir, coaja portocala
un varf cutit bicarbonat de sodiu

Decor:
ciocolata alba Green Sugar

Mod de preparare:

Intr-un robot de macinat, se adauga faina integrala, indulcitorul, fulgii de ovaz si condimentele. Se pulseaza de cateva ori ca sa se macine si sa se omogenizeze.

Separat, intr-un vas, se spumeaza untul moale, un praf de sare, apoi se incorporeaza ouale pe rand. Se adauga coaja rasa de portocala. Untul va avea o aroma minunata.

Peste compozitia de unt, se adauga cea de fainuri si se amesteca pana la omogenizare. Aluatul se strange intr-un sul cu diametru de 5-6 cm, se infoliaza si se pune in congelator timp de 20 minute.

Se porneste cuptorul la 170 grade C.

Aluatul se scoate din congelator, se taie felii subtiri de 0,5 mm si se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Biscuitii astfel asezati se pun la rece inca 5 minute, timp in care se infierbanta cuptorul.

Se scot, se pun la copt, timp de 10-15 minute. Cand devin rumeni pe margini si miros a copt, se scot si se lasa la temperat pe un gratar. Se decoreaza cu ciocolata alba fara zahar sau dupa bunul plac.