Bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar

Ingrediente:

  • 250 gr curmale fara samburi (uscate)
  • 100 ml apa calda
  • 100 gr fulgi uscati de nuca de cocos (din cei mari)
  • 1 praf sare
  • 3 lg pline cu ulei de cocos
  • 50 gr fulgi de ovaz
  • 200 gr banuti de ciocolata Green Sugar
  • 20 – 30 ml apa clocotita

Mod de preparare:

Curmalele se pun intr-un bol, se adauga apa calda si se lasa la hidratat. Eu le-am lasat de seara pana a doua zi dimineata.

Intr-un blender incapator, se pun curmalele hidratate, cu tot cu sucul lasat in bol. Se adauga fulgii mari de nuca de cocos, un praf de sare si uleiul de cocos. Se paseaza bine pana se obtine o crema densa si lipicioasa. Se adauga fulgii de ovaz si se mai paseaza o data.

Compozitia obtinuta se pune intr-un vas, se acopera cu o folie alimentara si se pune in frigider, timp de o ora.

Dupa acest timp, se scoate de la frigider, se formeaza cu mana umeda (sau cu manusi de unica folosinta) mici bile din compozitie. Se pun in congelator pana in momentul glazurarii.

Separat, intr-un vas, se pun la topit banutii de ciocolata cu Green Sugar. Va recomand sa folositi cuptorul sau baia de aburi. Odata topita ciocolata, se adauga cate putin apa clocotita, amestecand energic, pana se omogenizeaza si devine fina si cremoasa.

Se scot bilutele din congelator, se scufund usor in glazura de ciocolata, apoi se scot pe un platou prevazut cu hartie de copt.

Se lasa 15-20 minute la temperatura camerei, apoi se pun la rece, in frigider.

Se savureaza cu mare pofta!