Briose cu banane, ovaz si unt de arahide – Green Sugar
BRIOSE CU BANANE, OVAZ SI UNT DE ARAHIDE – FARA ZAHAR

Ingrediente:

3 banane coapte
7 linguri pline cu unt de arahide Secretele Ramonei cu Omega 7 și propolis (sau folosiți orice unt de arahide din gama Secretele Ramonei)
2 ouă
40g îndulcitor Green Sugar Premium cu putere dublă de îndulcire
2 lingurițe esență de vanilie
2 linguri lapte vegetal
100g fulgi de ovăz pe care îi mixați 1 minut la blender
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță sare
50g ciocolată fără zahăr Secretele Ramonei (tăiată în băcățele mici)

Mod de preparare:

Îmi place să mănânc un mic dejun sănătos și un pic altfel, dar dimineața n-am niciun chef să-l fac! Nici nu m-am trezit bine și să mă apuc de gătit ca să mănânc peste o oră??!
Am crezut că ar fi o bună soluție să-mi prepar ceva de seara. N-a fost :)) Ce prepari seara mănânci tot seara sau chiar noaptea pe la trei cum îl prind eu pe Radu la frigider :)) Așa că m-am specializat în rețete de mic dejun simple, care nu cer nici timp, nici prea multe echipamente. La asta am reușit totuși să mă frig când am scos termometrul profesional din cuptor cu mânușa, dar am vrut să-l bag la loc cu mâna goală. 180 de grade. Celsius. M-au trezit mai repede decât orice cafea :))

Preîncălziți cuptorul la 180 grade și pregătiți o formă de brioșe. Nu aveți nevoie de mixer, se face foarte ușor și foarte repede cu telul.

Într-un bol măricel puneți piureul de banane (striviți-le bine cu o furculiță), untul de arahide, ouăle, îndulcitorul Green Sugar, vanilia și laptele vegetal. Acum amestecați bine cu un tel până se omogenizează.

Adăugați făina de ovăz obținută la blender, praful de copt, scorțișoara și sarea. Amestecați bine.

Adăugați în compoziție și jumătate din bucățelele de ciocolată. Acum este momentul să umplem forma de brioșe. Pentru manevra asta să știți că este foarte utilă o lingură dozatoare de înghețată 🙂 Nu e problemă dacă nu aveți. Folosiți orice lingură din casă.

Am mai pus deasupra brioșelor câteva bucățele de ciocolată. Se vor topi foarte sexy.

Am băgat tava la cuptorul preîncălzit 180 grade pentru 20-25 minute. Verificați să nu se ardă. Faceți testul cu scobitoarea.

Asta e tot! Sunt delicioase la cafea. Cu două brioșe ai plecat de la micul dejun cu burtica fericită 😉

Autor: Ramona Constantinescu – gustverde.ro