Ingrediente:
(pentru 12 buc.)
blat
• 6 oua
• 4 lg Green Sugar Premium 1:2 (sau 8 lg Green Sugar normal)
• 100ml ulei de cocos*
• 2 lg smantana lichida (30ml)
• 1 lgt extract de vanilie
• 1 lgt esenta de rom
• 50g faina de cocos
• 1 lg psyllium
• 1/2 lgt praf de copt
• 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
• 1 lgt guma xanthan (optional)
glazura
• 250g mascarpone
• 100g ciocolata Green Sugar 70%
Mod de preparare:
Amestecam ingredientele uscate: faina de cocos, taratele de psyllium, praful de copt, bicarbonatul, guma xanthan, un praf de sare. Omogenizam bine cu o furculita sa nu avem cocoloase.
Separat batem ouale spuma cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi uleiul de cocos, smantana lichida, vanilia si romul. Incoporam usor amestecul uscat in cel umed, pana obtinem o compozitie omogena.
Impartim compozitia in 12 forme pentru briose tapetate cu hartiute speciale si le coacem 20 de min la 180C, pana trec testul scobitorii. Pentru glazura mixam branza mascarpone rece cu ciocolata Green Sugar topita la bain marie. Decoram briosele cu glazura pusa intr-un pos si…. la atac! :))
*Puteti folosi si unt topit in loc de ulei de cocos. Pentru varianta fara lactoza folositi ulei de cocos, lapte de cocos si omiteti glazura.