CHEC CU FAINA DE COCOS

Ingrediente:

• 7 oua
• 50g Green Sugar Premium 1:2 (sau 100 g Green Sugar normal)
• 1 praf de sare
• 3 lg ulei de cocos
• 1 lgt extract de vanilie
• 1 lgt esenta de rom
• 1 lgt praf de copt
• 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
• 50g faina de cocos
• 2 lg cacao

Mod de preparare:

Ramasesem fara faina de migdale si imi era tare pofta de ceva pufos si keto, un chec, un pandispan acolo, la cafea :)))) Asa ca am zis sa incerc varianta cu faina de cocos. Recunosc ca imi era teama, faina de cocos e dificila, iar la o cautare similara pe google gasesti doar chestii care arata inecacios 🙁 Cu toate acestea, checul meu chiar a iesit foarte gustos (chiar seamana la gust cu checul bunicii mele) si pufos exact cat trebuie: chec cu faina de cocos 🙂

Separam ouale, batem albusurile spuma un praf de sare, iar cand incep sa devina spumoase, adaugam si Green Sugar, mixand in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.

Separat amestecam galbenusurile, uleiul de cocos, romul si vanilia. Adaugam acest amestec in cel de albusuri usor, cu miscari de sus in jos, pentru a pastra cat mai mult aer in compozitie.

Adaugam faina de cocos amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, amestecand usor, cu aceleasi miscari. Pastram cateva linguri din compozitie, pe care le amestecam cu cacao.

Turnam compozitia alba in tava tapetata cu hartie de copt, o adaugam deasupra si pe cea de cacao si marmoram usor cu un cutit sau o frigaruie. Coacem checul 35-40 de min in cuptorul preincalzit la 180C. Pofta mare!