CHEESECAKE CU RICOTTA, CIOCOLATA ALBA SI ZMEURA

Ingrediente:

Blat (forma copt 18cm):

– 200 gr biscuiti fara zahar
– 1 lg cacao neagra
– 40 gr unt topit

Crema:
– 400 gr ricotta
– un praf sare
– 200 ml smantana lichida
– 2 lg indulcitor pudra Green Sugar
– 200 gr ciocolata alba cu Green Sugar
– 300 gr lapte de cocos
– 10 gr gelatina (6 foi)
– 200 gr zmeura proaspata

Decor:
– fructe proaspete
– ciocolata fara zahar

Mod de preparare:

Mai intai, hidratam foile de gelatina in apa rece

Separat, macinam biscuitii cu cacaua.
Peste pesmetul de biscuiti se adauga untul topit si se mixeaza la robot. Trebuie sa rezulte un pesmet faramicios. Daca preferati sa iasa mai tare blatul, adaugati unt mai mult. Eu il prefer faramicios.

Pesmetul obtinut se intinde intr-o forma de copt (18 cm). Se taseaza baza de biscuiti sa iasa egala, apoi se pune in frigider pana e gata crema.

Turnam continutul unei conserve de lapte de cocos intr-un vas, se adauga 200 gr ciocolata alba cu Green Sugar.
Se transfera compozitia pe foc si se lasa pana se incalzeste si se topeste ciocolata. Se amesteca pana devine omogena, apoi se adauga gelatina hidratata bine. Se mai lasa un minut pe foc, apoi se da deoparte.

Se mixeaza smantana lichida, cand devine densa si pufoasa, se adauga 2 lg cu Green Sugar pudra si se mai mixeaza putin sa se incoporporeze.
Peste frisca, se adauga ricotta, se amesteca, apoi se adauga si compozitia calduta de ciocolata alba. Se omogenizeaza compozitia.

Se scoate blatul de la frigider, se asaza un strat cu zmeura (ingramaditi zmeura una in alta sa ramana pe baza vasului), apoi adaugati usor compozitia cu ricotta.
Eu am folosit si o bordura din folie de acetat ca sa iasa mai inalt.
Vasul se pune la rece in frigider pana a doua zi.

A doua zi, se scoate, se desface inelul formei de copt. Se orneaza cu fructe proaspate si cu ciocolata topita.