Ingrediente:
– 1 kg brânză de vaci
– 100 ml frișcă lichidă
– 10 ouă
– 200g Green Sugar
– 300 g fructe de pădure vanilie
– coaja de la o portocală bio
– stafide (opțional)
Mod de preparare:
Adaugă toate ingredientele treptat într-un vas mare, iar cu ajutorul unui mixer amestecă continuu la viteză medie.
Amestecă totul foarte bine până obții o compoziție omogenă. Toarnă totul într-un vas de yena sau într-o tavă care nu lipește (rotundă, de preferat) și introdu la cuptor pentru aproximativ 30 min la 170 grade. La final, orneaza dupa preferinte (fructe congelate, Green Sugar pudra cu aroma de vanilie etc).
Această compoziție de cheesecake fără aluat va crește, așa că nu umple vasul până la refuz.
Viteza mixerului trebuie să fie mică sau medie.
Pentru o consistență mai “tare”, poți folosi 2 linguri de griș / făină / pudră proteică.
Rețetă testată în cadrul evenimentului Educație nutrițională prin ateliere de gatit susținut de Nutritionist Lorena Saroiu și Nutriționist Nadia Eperjessy