Choux a la creme cu zmeura – Green Sugar
CHOUX A LA CREME CU ZMEURA – RETETA FARA ZAHAR

Timp de preparare: 1,5 h

Nr. portii: 25

Complexitate: ridicata

Ingrediente:

aluat:
• 2 + 1/2 cani cu apa
• un praf sare
• 1 lg Green Sugar Premium
• 100 gr unt
• 2 cani cu faina de grau
• 8 oua de gaina
crema:
• 8 galbenusuri
• un praf de sare
• 4 lg Green Sugar Premium
• 2 lg amidon din porumb
• 800 ml lapte de migdale
• 250 gr mascarpone
• coaja de lamaie netratata
frisca:
• 600 gr smantana naturala
• 2 lg Green Sugar pudra
in plus:
• 250 gr zmeura proaspata
indulcitor pudra vanilat

Sursa retetei: Laura`s Sweets

Mod de preparare:

Se pune pe foc un vas incapator. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, o lingură zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se reduce focul, se adaugă făina toată odată, se omogenizează rapid cu o spatulă din lemn. Se ia de pe foc și se lasă la temperat.

*Nu adăugați ouăle în compoziție până nu s-a răcit aluatul opărit.

Separat, spargeți și puneți ouăle într-un vas. Amestecați energic până la omogenizare. Puneți la îndemână încă 2 ouă, în caz că mai cere compoziția. Cu cat mai multe oua, cu atat mai pufoase cojile.

După ce s-a răcit aluatul opărit, se transferă în vasul robotului. (puteți folosi mixerul cu palete pentru aluat dacă nu aveți robot). Se pornește mixarea, adăugând câte puțin din compoziția de ouă bătute.

Se porneste cuptorul la 200 grade C. Se pregateste o tavă mare, cu hârtie de copt. Se transfera aluatul într-un poche. Se spriteaza aluatul pe hârtia de copt, in forma de cosulete sau dupa dorinta.

Se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, timp de 10-15 minute, apoi se reduce temperatura la 170 grade C, se continuă coacerea încă 40 – 50 minute.

*Nu deschideți ușa cuptorului cat timp stau la copt.

Odata coapte, se scot din cuptor si se lasa la temperat.

Intre timp, se pregateste crema cu aroma de lamaie.

Intr-un vas, se pun 8 galbenusuri, un praf de sare, indulcitorul. Se amesteca energic si se adauga laptele de migdale. Compozitia se transfera pe foc, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba, se adauga amidonul dizolvat in putin lapte. Se omogenizeaza, iar cand incepe sa se lege compozitia, se ia de pe foc. Se lasa la temperat, apoi se rade coaja de lamaie. Branza mascarpone se spumeaza, adaugand treptat din crema fiarta. Odata omogenizata, crema se pune in frigider.

Pentru frisca, se spumeaza smantana, cu ajutorul unui mixer. Cand devine pufoasa, se adauga indulcitorul pudra.

Cojile de choux-uri se taie transversal la 2/3 din inaltimea loc, coaja de jos sa fie mai inalta decat capacelul.

Se umplu cu crema rece, se adauga 2-3 bobite de zmeura, se acopera cu un strat de frisca, se acopera cu capacelul. Odata terminate toate, se pudreaza cu putin indulcitor pudra. Se tin la rece pana in momentul servirii.

Sunt absolut delicioase, fragede, cu texturi si arome minunate!