CRUMBLE RUBARBA SI ZMEURA – RETETA FARA ZAHAR

Timp preparare: 40 min

Nr. Portii: 2

Dificultate: mica

Ingrediente:

aluat:
• 50 gr unt
• un praf sare
• 2 plicuri (x 4 gr indulcitor Green Sugar)
• 80 gr faina de grau
• 2 lg faina de migdale
baza fructe:
• 2 tije rubarba
• 100 gr zmeura (eu am avut congelata)
• 2 lgte Green Sugar gelifiant
decor:
• fulgi de cocos

Mod de preparare:

Se porneste cuptorul la 160 grade, coacere sus-jos.
Se curata rubarba de frunze, iar tijele ramase se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu zmeura. Peste fructe, se presara 1 lgta de indulcitor cu agar. Se agita putin vasul ca sa se distribuie uniform indulcitorul.

Atentie: Se consuma doar tijele! Frunzele de rubarba NU SE CONSUMA, sunt toxice!

Daca folositi zmeura proaspata, dizolvati indulcitorul in 20 ml apa, apoi turnati peste fructe.
Se pregatesc doua forme termorezistente. In fiecare se distribuie in cantitati egale cuburi de rubarba si zmeura congelata (sau proaspata daca aveti).
Separat, intr-un vas, se pune untul, un praf de sare si faina. Se adauga un pliculet de 4 gr cu indulcitor. Se amesteca usor cu mana pana se obtine un aluat faramicios. Nu trebuie framantat foarte mult.
Peste fructe se presara acest aluat faramicios. Se presara cate o lgta de faina de migdale si o lgta cu indulcitor Green Sugar. Formele se dau la rece 10-15 minute.
Se scot apoi de la rece si se pun in cuptorul preincalzit, timp de 20 minute. Cand se rumenesc usor deasupra si miroase frumos a copt, se pot scoate din cuptor. Se orneaza cu fulgi de cocos.
Se pot servi fierbinti cu o lingura de inghetata sau chiar cu iaurt natur.
Va spun cu mana pe inima, a iesit un desert absolut demential.