De ce?

Părinții știu deja, copiii începând cu vârsta de 3 ani pun întrebarea magică ” de ce”.  Acum este adevărat că această inocentă întrebare ne pune într-o mare dificultate mai ales că odată cu experiența vârstei și răspunsurile tind să se complice tot mai mult. Dar bine ar fi ca măcar în câteva sectoare ale vieții să păstrăm inocența copilăriei și să punem întrebarea simplă fără a încerca răspunsuri prea complicate.

Așadar draga participantă, eu te felicit în primul rând că nu ți-ai pierdut gustul copilăriei și te-ai alăturat nouă în această frumoasă campanie. Și pentru că ne-am propus de la început să fim împreună în acest demers, eu sunt alături de tine să îți ușurez cât mai mult drumul către marele premiu.

Dar ca să menținem totul cât mai simplu te invit la un simpatic exercițiu care să îți aducă aminte de momentele în care erai o fetiță mică și simpatică și toate grijile erau pe umerii adulților.

Ai să ai nevoie de niște creioane colorate și de o hârtie, sugestia mea este să fie o coală de desen pe care poți să o ”împrumuți” de la școlarul din dotare dacă ai unul.

Scrie mare în partea de sus a foii, DE CE, și mai jos cu steluțe colorate în loc de banala liniuță pune trei motive extrem de bine întemeiate pentru care vrei să pierzi din temuții centimetri.

Ai scris? Foarte bine, continuăm!

Acum pune cu maximă sinceritate tot trei sabotori care te încurcă în a obține ce ti-ai propus. Dacă ai citit articolul meu precedent, găsești sigur câțiva foarte familiari :).

După ce ai scris sabotorii, pune în dreptul fiecăruia un argument pentru care renunți la el și înlocuiești sabotorul cu un obicei nou și sănătos.

Ex: Nu mă pot abține să nu mănânc dulciuri sau bombonele (Sabotor)

Renunț la dulciurile care conțin zahăr deoarece îmi atacă colagenul și elastina din piele dar îmi voi pregăti dulciuri delicioase cu Green Sugar care mă mențin suplu și nu îmi atacă frumusețea pielii.

După ce ai terminat lista cu argumente și ai distrus toți sabotorii, desenează așa cum făceai în copilărie fructe și legume pe pagină și scrie-ți un îndemn motivațional.

Pune foaia la vedere în bucătărie, tabletă, telefon și uită-te la imagine măcar odată pe zi.

Foarte important! Ori de câte ori sesizezi un nou sabotor, refaci lista, pui argumentul și adaugi un simbol nou pe pagină.

Și ca să fie mai amuzantă joaca noastră, pune pe pagină desenul tău și eu îți voi da un premiu constând într-o consiliere.

Succes! Pe săptămâna viitoare!

Adriana Petrescu
Psiholog

Share

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>