Ingrediente:
pentru 2-3 portii
400ml lapte vegetal
180g fulgi de ovăz
5 banane
40g ciocolată caldă GreenSugar* la pungă sau la plicuri
(ciocolata caldă Green Sugar este foarte importantă. ea “leagă” lucrurile)
40g îndulcitor Green Sugar pulbere
1/2 linguriță esență de vanilie
2 linguri semințe de chia
*Ciocolata caldă se folosește nepreparată. Direct din pungă/plic.
Mod de preparare:
De când n-ai mai avut o dimineață în care să nu faci nimic? În loc să te apuci repede să pregătești micul dejun, mai bine deschizi ușa dressing-ului și stai în fața lui până când te decizi cu ce să te îmbraci. Poți să-ți pierzi timpul cum vrei tu. Și știi de ce? Ai rețeta pentru un mic dejun pe care ți-l prepari cu o seară înainte. Nu te speria! În 10 minute e gata! L-ai pus într-un borcănaș, ai închis capacul – și hopa la frigider! A doua zi vei savura acest mic dejun delicios și sănătos, relaxându-te! 🙂
În loc de cacao am folosit ciocolata caldă de la Green Sugar (fără zahăr) care mi-a transformat compoziția în cel mai ciocolatos mic dejun!
Într-un bol măricel, am zdrobit bine două banane. Cu celelalte trei voi avea treabă mai târziu.
Peste bananele zdrobite am pus și restul de ingrediente.
Am amestecat până ce s-au combinat frumos. Minunată textură! O să vă placă.
Am împărțit compoziția în două borcănașe. Câteva linguri din compoziție, apoi un strat de banane tăiate în felii și, în încheiere, încă un strat din compoziția de ciocolată.
Băgați borcănașele la frigider (pentru ca fulgii de ovăz să se înmoaie) și savurați‑le conținutul a doua zi sau după vreo 2-3 ore.
Poftă mare și dimineți dulci cu gust de ciocolată vă doresc!
Autor: Ramona Constantinescu – gustverde.ro