Fursecuri ghinde – Green Sugar
FURSECURI GHINDE

Timp preparare: 1 ora

Nr. portii: 30

Complexitate: mediu

Ingrediente:
– 80 gr untura
– 80 gr unt gras
– un praf sare
– 1 ou
– 50 gr iaurt natur
– 4 lg indulcitor Green Sugar Premium
– lamaie
– 400-450 gr faina de grau
– 1 lgt bicarbonat de sodiu

Umplutura:
Gem de fructe de padure Green Sugar

Glazura:
– 200 gr ciocolata fara zahar Green Sugar
– 50 ml lapte
– nuca macinata (usor rumenita inainte)
– fulgi nuca de cocos

Mod de preparare:

Se amesteca untura rece, untul moale si un praf de sare.

Se adauga indulcitorul si coaja rasa de lamaie. Se mixeaza bine, apoi se adauga oul.

Urmeaza iaurtul, si la final, faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu.

In functie de marimea oului, grasimea untului, etc, e posibil sa varieze cantitatea de faina +/- 50 gr faina. Aluatul trebuie sa iasa compact si dens, dar nu tare, ci maleabil.

Aluatul se framanta si se pune la rece pana a doua zi.

Dup ace a stat la rece, se scoate si se formeaza bilute potrivite care se alungesc la capete.

Se coc intr-o tava cu hartie pergament, la 160 grade C, pana devin rumene si miros frumos.

Dupa coacere, se scot si se lasa la temperat.

Pentru glazurat, se topeste ciocolata pe baie de aburi, adaugand lapte pana se obtine o consistenta cremoasa.

Fursecurile se umplu cu gem de fructe de padure, se lipesc ca sa formeze o ghinda, apoi se glazureaza cu ciocolata si nuca macinata.

Autor: Laura`s Sweets