New York cheesecake - Green Sugar
NEW YORK CHEESECAKE – FARA ZAHAR

Ingrediente:

Blat
200g biscuiți digestivi fără zahăr
70g unt

Cheesecake
(toate ingredientele la temperatura camerei)

500g cremă de brânză Philadelphia
150g îndulcitor Green Sugar Premium (cu putere dublă de îndulcire)
6 ouă
60g făină
300ml smântână pentru frișcă (fără zahăr)
1 lingură aromă de vanilie
Coaja și sucul de la o lămâie mare

Topping
(toate ingredientele reci)

200 ml smântână pentru frișcă (fără zahăr)
2 linguri rase îndulcitor Green Sugar Premium (cu putere dublă de îndulcire)
1 linguriță aromă de vanilie
1 borcan cu dulceața sau gemul vostru preferat

Mod de preparare:

În cartea mea de bucate exista un capitol cu “Rețete de impresionat soacra”, dar și unul cu “Rețete pentru burlaci”. Nu știu unde aș fi încadrat acest New York Cheesecake fără zahăr pentru că e SENZAȚIE, dar e și foarte ușor de făcut! Dimensiune cheesecake: 24cm.

Rupeți biscuiții în bucăți și zdrobiți-i bine de tot la robotul de bucătărie. Mai puteți să-i băgați într-o pungă și să-i zdrobiți cu o sticlă sau cu un făcăleț.

Separat într-o crăticioară topiți untul la foc foarte mic. Opriți focul și combinați untul cu biscuiții făcuți pulbere.

Transferați amestecul într-o formă de tort detașabilă de 24-25cm. Apăsați ferm pe blat până se lipește bine biscuitele de tavă. Vă puteți ajuta de fundul unui pahar.

Băgați blatul la frigider. Ne apucăm de umplutură acum.

Într-un bol mare puneți crema de brânză, îndulcitorul Green Sugar Premium și mixați bine pentru 2 minute.

Adăugați ouăle pe rând. Nu toate în același timp. După fiecare ou mixați până se combină frumos.

Adăugați făina, smântâna pentru frișcă, sucul și zeama de lămâie. Mai mixați un minut. Cam asta e tot! Miroase frumos nu-i așa? 🙂 Scoateți blatul de la frigider și transferați umplutura de brânză.

Băgați tava în cuptorul preîncălzit 150 grade ventilat – pentru 70 minute. Când este gata opriți cuptorul, deschideți ușa de o palmă și lăsați prăjitura în cuptor pentru încă o ora să se răcească treptat. După acest timp o puteți scoate din cuptor și o mai țineți o oră la temperatura camerei după care o băgați la frigider pentru cel puțin 2 ore. Cel mai bine e să faceți seara cheesecake-ul și să îl lăsați peste noapte la frigider.

Nu vă panicați dacă vi se crapă puțin la suprafață atunci când îl scoateți din cuptor. Săptămâna trecută mi s-a crăpat puțin, dar am astupat cu dulceață :)) Nici nu se vede! Azi când am făcut rețeta pentru pozat nu s-a mai crăpat deloc.

Atenție! Scoateți cheesecake-ul din formă abia după ce a stat cel puțin 2 ore la frigider. Se face ușor, cu ajutorul unei lame de cuțit. Plimbați lama pe marginea laterală până se desprinde prăjitura de tava de tort.

Pentru topping mixați smântâna pentru frișcă cu Green Sugar Premium și aroma de vanilie. Am pus frișcă pe cheesecake și dulceață de vișine. O nebunie!

Autor: Ramona Constantinescu – gustverde.ro