Ingrediente:
Aluat
80g Green Sugar Gold
1 păstaie vanilie
1L smântână neîndulcită (35% grăsime)
3 linguri cu rom sau lichior (alcool de bună calitate, nu esență)
20g (2 plicuri) gelatină
Topping
miezul de la 3-4 buc. fructul pasiunii
1 mango copt
Mod de preparare:
Panna Cotta este un desert demențial atunci când îl savurezi fără să te gândești la zahărul din compoziție. Ei bine, pentru că ador să mănânc dulce, rețeta mea de azi e Panna Cotta fără zahăr!
Înmoaie gelatina în 100ml apă rece și las-o la odihnit 5min.
Amestecă pe foc mediu într-o cratiţă smântâna cu Green Sugar Gold și seminţele de vanilie. Folosește și teaca de vanilie, dar nu uita să o scoți din cratiță după ce oprești focul.
Lasă compoziția pe foc până dă în fiert.
Oprește focul și lasă la răcit timp de 10 min, apoi adaugă gelatina, amestecând bine până se dizolvă complet.
Adaugă și romul (partea mea preferată :D)
Strecoară compoziţia printr-o sită, toarn-o în pahare și bag-o la frigider pentru cel puțin 3 ore.
Pentru topping combină fructul pasiunii cu un mango copt mixat bine la blender până obții un piure.
Asta e tot!
Un desert dulce, super cremos, dar fără zahăr! 🙂 Iar toppingul de mago este un deliciu! Poftă mare!
Atenţie: gelatina nu trebuie pusă în compoziţia foarte fierbinte deoarece la peste 60 de grade C îşi pierde proprietăţile şi nu va mai închega compoziţia.
Autor: Ramona Constantinescu – gustverde.ro