Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni – Green Sugar
PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI JELEU DE CAPSUNI

Ingrediente:

Blat:

mix pentru briose Ketorem
– 5 oua de gaina
– 60 ml ulei de floarea soarelui
– un praf sare

Crema:

mix pentru crema desert
– 310 ml apa plata
– 200 gr crema de branza

Jeleu de capsuni:

mix pentru jeleu de capsuni
– 400 ml apa
– cateva capsuni proaspete

Sirop:

– 300 ml apa
– 3 lg indulcitor GS
– 2 lg cacao

Mod de preparare:

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile si un praf de sare se spumeaza pana se obtine o bezea alba si densa.

Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, apoi se incorporeaza in compozitia de albusuri.

Se adauga in transe, mixul pentru briose peste compozitia de oua, amestecand usor pana la omogenizare.

Compozitia se toarna usor intr-o tava, prevazuta cu hartie de copt.

Blatul se coace la 170 grade C, timp de aproximativ 25-30 minute, in functie de cuptor.

Dupa coacere, blatul se lasa la racit in tava si se scoate dupa aceea pe un gratar.

Siropul se prepara din 300 ml apa, 3 lg de indulcitor GS si 2 lg cacao. Se amesteca, apoi se pune la fiert. Dupa ce a fiert se lasa la racit.

Se prepara crema. Continutul plicului se pune intr-un vas, apoi se adauga 150 ml de apa. Se amesteca bine pana la omogenizare, apoi se adauga restul de apa si se omogenizeaza.

Crema se pune la fiert, la foc mediu, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la temperat, apoi se transfera la frigider.

Crema de branza se incorporeaza in crema de vanilie rece, cu ajutorul unui blender. Daca doriti mai dulce, suplimentati cu indulcitor.

Blatul se insiropeaza cu siropul de cacao. Se lasa 10-15 minute ca sa absoarba bine siropul, apoi se pune crema de vanilie, niveland frumos si se pune in frigider 15 minute.

Pentru jeleul de capsuni, se toarna continutul plicului intr-un vas, apoi se adauga 150 ml de apa. Se amesteca sa se omogenizeze, apoi se adauga restul de apa si se amesteca.

Vasul se transfera pe foc, amestecand continuu, pana cand incepe sa capete consistenta. Daca doriti, il puteti strecura, eu asa am facut.

Jeleul se pune cu ajutorul unei linguri pe intreaga suprafata a prajiturii, adaugand si bucatele de capsuni proaspete.

Prajitura se tine la rece pana a doua zi.

Reteta: Laura`s Sweets
https://laurasweets.ro