Prajitura cu dovleac si crema de branza - Green Sugar
PRAJITURA CU DOVLEAC SI CREMA DE BRANZA – FARA ZAHAR

Ingrediente:

Aluat
380g făină tip 650
2 lingurițe rase scorțișoară pudră
1 linguriță rasă anason pudră
1 linguriță rasă cuișoare pudră
1/2 linguriță nucșoară pudră
1 plic praf de copt
1/2 linguriță sare
4 ouă la temperatura camerei
70g îndulcitor Green Sugar Premium 1:2
1 lingură extract de vanilie
Opțional: 4 linguri cu sirop de arțar (eu am pus pentru gustul lui deosebit de caramel)
200ml ulei
1 dovleac de plăcintă în jur de 1.5kg (pentru aproximativ 800g piure de dovleac)

Glazura
200g cremă de brânză
40g îndulcitor Green Sugar Pudră
1 linguriță extract de vanilie
150ml smântână penru frișcă (la temperatura camerei)

Mod de preparare:

Dacă m-ați pune să descriu rețeta asta în câteva cuvinte cam așa ar suna: o textură ușor umedă, super aromată, fără zahăr și totuși dulce. Miros de turtă dulce, gust de dovleac copt iar glazura din cremă de brânză este o nebunie!

Primul pas, dovleacul. Îl spălăm bine și îl feliem în bucăți măricele apoi le curățăm de coajă. Nu uitați de semințe! Le scoatem cu o lingură.

Așezăm bucățile de dovealc pe o tavă și dăm la cuptor pentru 45min – 180 grade. Când scoateți dovleacul din cuptor verificați-l cu o furculiță. Dacă este moale înseamă că e pregătit să devină piure 🙂

Puneți bucățile de piure în robotul de bucătărie și blenduiți până de transformă în piure. Dacă nu aveți robot puteți foarte bine să-l faceți la mână folosind o ustensilă de zdrobit. Acum lăsați-l deoparte. Începem cu ingredientele uscate.

Într-un bol mediu cerneți făina și combinați-o cu mixul de condimente, praful de copt și sarea. Lăsați deoparte și trecem la ingredientele umede.

Într-un bol mare spargeți ouăle și mixați bine cu ajutorul unui mixer de mână. Dacă nu aveți merge foarte bine și cu telul.

Adăugați îndulcitorul Green Sugar Premium și mixați până de dizolvă. Eu am mai pus și niște sirop de arțar pentru că pur și simplu îl ador și simt că dă o notă de caramel preparatului.

Adăugați extractul de vanilie și uleiul. Mixați în continuare.

Adăugăm piureul de dovleac și mixăm până se încorporează bine.

Și ultimul pas, luăm bolul cu ingredientele uscate și le punem ușor în bolul cu ingrediente umede. Mixăm ușor până le combinăm frumos. Asta e tot!

Eu am folosit o formă guguluf de 23cm din silicon, dar puteți folosi orice formă doriți voi. Ungeți forma cu puțin ulei și turnați în ea toată compoziția.

Băgați forma în cuptorul preîncălzit (180 grade) pentru 50-60 minute. Faceți la final testul cu scobitoarea. Scoateți din cuptor când este gata și lăsați forma deoparte vreo 30 de minute. După acest timp puteți să întoarceți forma invers ca să scoateți prăjitura. Până se mai răcește complet ne apucăm de glazură.

Puneți toate ingredientele pentru glazură într-un bol sau robot de bucătărie și mixați până obțineți o cremă aproape lichidă. Atenție, nu foarte lichidă 🙂 Dacă simțiți că este prea groasă crema obținută mai puneți niște smântână pentru frișcă sau 2-3 linguri cu lapte. Dacă cumva v-a ieșit prea subțire puneți 1 linguriță cu amidon de porumb.

Foarte important! Turnați glazura doar după ce s-a răcit de tot prăjitura.

Decorați cu nuci sau migdale tocate.

Cam asta e tot! 🙂 Crdeți-mă, este o nebunie de prăjitură! Fie că sărbătoriți Halloween-ul sau nu, această prăjitură nu trebuie să vă lipsească toamna asta! Haideți să sărbătorim toamna cu acest gust și miros divin de dovleac și turtă dulce!

Poftă bună!

Autor: Ramona Constantinescu – gustverde.ro