PRAJITURA CU DOVLEAC – FARA ZAHAR

Ingrediente:
pentru 12 porții (eu am folosit o tavă de 23×30 cm, dar recomand 23x23cm)

Aluat
370g piure de dovleac
50g ulei de cocos în stare lichidă (dacă e solid îl topiți câteva secunde pe foc)
80g branza fina de vaci
3 oua
50g Green Sugar Gold
1 plic Green Sugar cu aroma de Vanilie
180g făină albă de grâu sau făină de migdale
1 1/2 linguriță praf de copt
2 lingurițe de scorțișoară
un strop de nucșoară
puțină sare

*toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Glazura
200ml smântână pentru frișcă neîndulcită rece (ținută la frigider peste noapte)
300g brânză fină de vaci
50g Green Sugar Gold
1 plic Green Sugar cu aroma de Vanilie

Mod de preparare:

Când eram puștoaică uram din tot sufletul dovleacul. Bietul de el. Dacă ar ști cât de schimbători sunt oamenii 🙂 M-am întors la dovleac după 20 de ani cu gânduri bune. Ca și în relațiile cu oamenii, iată o relație om – dovleac în care omul a avut nevoie de timp să se accepte ca apoi… să descopere o dragoste nebună :))
Iubesc dovleacul (nu știu dacă e și invers) iar toamna parcă toata lumea se gândește la el. Dacă nu-l mănâncă sigur îi găsesc altă utilitate, de exemplu de Halloween pe post de decor.
Tot de Halloween m-am gândit să împart cu voi această delicioasă rețetă cu dovleac. Și mai e și fără zahăr! O să vă țin foare puțin în bucătărie! Știți doar că nici mie nu-mi place să stau prea mult la gătit.

Pre-încălziți cuptorul la 180 grade.

Într-un bol măricel puneți prima parte din ingrediente (piure, ulei, brânza, ouă, green sugar) și mixați cu ajutorul unui mixer de mână pănă se combină frumos.

În alt bol combinați a doua parte din ingrediente (făina, praf de copt, scorțișoara, nucșoara, sare) și turnați amestecul în bolul cu piure. Continuați să mixați la viteză mică (1 minut), până obțineți o compoziție omogenă.

Transferați compoziția pe o tavă și băgați la cuptorul pre-încălzit (180 grade) pentru 30 – 35 minute. Faceți testul cu scobitoarea. Când e gata scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcească complet.

Vreau să știți că puteți folosi această glazură delicioasă fără zahăr și în alte rețete de prăjituri, torturi, brioșe, clătite, etc. Este minunată!

Într-un bol mare puneți smântâna pentru frișcă împreună cu green sugar și mixați bine până obțineți textura de frișcă.

Adăugați brânza de vaci și mai mixați puțin până se combină frumos. Gata glazura!

Așezați un strat de 1cm de glazură pe prăjitura de dovleac și presărați niște scorțișoară deasupra. Porționați și savurați! Este atâââââât de bunăăă!!!!

Autor: Ramona Constantinescu – gustverde.ro