PRAJITURA DE POST FARA ZAHAR

Ingrediente:

Blat:

450 g. făină,
6 gr. praf copt,
6 gr. bicarbonat,
300 gr. pudră zahăr Green Sugar şi 2 plicuri zahăr vanilie de Bourbon Green Sugar
125 ml. ulei de cocos,
sucul a două sfecle medii şi pulpa lor, sfărâmată foarte fin şi în completare apă sau suc de mere până la 350 ml,
20 ml. oţet alb

Crema de ciocolată:

O cutie de lapte de cocos
350 gr. ciocolată amaruie Green Velvet
30 ml. ulei de cocos

Crema de fructe de pădure:

250 ml. suc de fructe,
O lingură de amidon
Zahăr pudră Green Sugar, cât dorim de dulce
O conservă de lapte de cocos, care a stat la rece măcar o zi.

Mod de preparare:

Este o prăjitură plăcută, răcoritoare care adună în compoziţie sfecla roşie, fructele de pădure (zmeură, mure, coacăze şi căpşuni), ciocolată şi toate acestea echilibrate prin puterea zahărului Green Sugar care aduce echilibru, sănătate şi lipsa problemelor de dietă.

Pentru blat, intr-un bol se amestecă ingredientele uscate şi în altul cele lichide. Se adaugă ingredientele uscate peste cele lichide. Se toarnă în tăvi sau forme de tort, în strat subţire, cam de 1 cm. Este de preferat să ştim dinainte ce formă va avea prăjitura noastră, astfel vom alege si tăvile de copt. Se coace la 170 grade C. Timp de 12-15 minute, funcţie de cuptor.

Pentru crema de ciocolata se pune la foc laptele de cocos, când începe să fiarbă, se dă deoparte, se adaugă ciocolata, se lasă 2-3 minute şi apoi cu un blender cu picior se omogenizează, se pune şi uleiul de cocos. Se dă la rece apoi se mixează pînă se spumează.

Pentru crema de fructe de padure se face un piure din fructele de pădure. Se adaugă zahăr Green Sugar, după gust.

Se adaugă amidonul peste piureul de fructe, se pune la fiert şi se lasă 2 minute, din momentul în care fierbe, amestecând continuu. Se lasă la răcit. Se pune masa consistentă dintr-o conservă de lapte de cocos şi se bate bine, ca o frişcă, apoi adăugăm crema de fructe de pădure răcită.

Asamblăm prăjitura, un strat din blatul de post, un strat cremă de fructe de pădure, alternăm cu un alt strat de blat şi apoi la final crema de ciocolată.

Se dă la rece pentru câteva ore înainte de a fi tăiată.

Poftă bună!

Sursa reteta: Mihaela Tatiana Ulman