PRAJITURA KETO CU CARAMEL

Ingrediente:

Prajitura:
• 180g faina de migdale
• 100g unt
• 4 oua
• 80g Green Sugar gold
• 150g smantana
• 30 pic Green Sugar lichid caramel
• 1 lgt praf de copt
• 1 lgt bicarbonat de sodiu

Caramel:
• 100g unt
• 40g Green Sugar Gold
• 10 pic Green sugar caramel
• 200ml smantana lichida (neindulcita)
• 1 lgt guma xantan
• 2 lgt cafea instant (optional)

Sursa retetei: Madeline’s Cuisine

Mod de preparare:

Aveam pofta de ceva bunnnnn in weekend si, fiind mare fana caramel, am facut cea mai buna prajtura keto cu caramel! Pufoasa, frageda si cu un topping de caramel nu mai zic cum, ca se vede din poze 🙂 Biiiine, recunosc, am avut ajutoare de nadejdie, Green Sugar Gold si Green Sugar lichid Caramel, naturale si cu 0 calorii 🙂

Pentru caramel topim untul intr-o craticioara nonaderenta pana isi schimba putin culoarea, adaugam apoi Green Sugar Gold, picaturile de Green Sugar caramel, smantana si guma xanthan. Amestecam constant cu un tel, tinand caramelul pe foc pana se ingroasa.

Pentru prajitura batem ouale spuma pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi Green Sugar Gold si mai batem putin compozitia. Adaugam untul topit, smantana, faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul, picaturile de Green Sugar caramel.

Turnam compozitia intr-o tava micuta de aprox 20*30cm unsa cu unt si tepatata cu hartie de copt si coacem prajitura cam 35-40 min la 180C. O feliem dupa ce s-a racit si intindem caramel pe fiecare patratica 🙂 Pofta mare!