Ulei esential de arbore de ceai (Tea Tree)
Ulei esential de arbore de ceai (Tea Tree)

Ulei esential de arbore de ceai (Tea Tree)

ULEI ESENȚIAL DE TEA TREE (ARBORE DE CEAI)

 

PURITATE 100%

 

Detalii despre produs:
Denumirea plantei: Melaleuca alternifolia
Familia: Myrtaceae
Țara de origine: culturi organice din Australia
Metoda de extracție: Antrenare cu vapori de apă sau abur
Aroma: de mijloc. Miros: intens, lemnos, pământos
Partea plantei din care s-a obținut uleiul: frunze şi ramuri
Utilizare: în produse cosmetice şi de îngrijire personală, în produse farmaceutice şi în aromaterapie.
Atenționări speciale: A nu se folosi direct pe piele, în cazul identificării sensibilității acesteia, cu excepția intenției de tratare a petelor, coșurilor sau mușcăturilor de insecte. Se recomandă ca uleiurile esențiale să nu fie folosite topic sau inhalate de copiii sub șase luni.

 

Scurtă descriere:
Ambalare în sticluţe de 5 și 10 ml, de culoare brună, prevăzute cu picurător şi dop cu filet.

 

Siguranță în utilizare: Permis în preajma copiilor și gravidelor.

 

Proprietăți terapeutice:
Antibacterian, antiseptic, anti-infecţios, antimicrobian, antiviral, dezinfectant, cicatrizant, expectorant, fugicid, imuno-stimulant

 

Prim ajutor pentru:
Răni ale pielii, infecții virale, infecții vaginale, arsuri solare, acnee, iritații ale pielii, opărire, carii, infecție cu candida, vărsat de vânt, răceli, mătreață, transpirație excesivă (deodorant), gripă, herpes, gât inflamat, bronșite, infecții fungice.

Golește
Cod Produs: arboreceai Categorie:
Pentru ca stocurile sunt in permanenta miscare pot apare in mod exceptional situatii de epuizare a stocului si evident comanda dvs. va fi ajustata corespunzator.

Beneficiile uleiului esențial de Arbore de ceai Essevita:
Dintre toate uleiurile esențiale, uleiul de arbore de ceai se bucură de cele mai multe proprietăți “medicinale”. Are un puternic efect antibacterian și combate marea majoritate a tipurilor de infecții, atât virale, microbiene cât și fungice. Difuzarea acestui ulei în încăperi purifică aerul, distruge bacteriile și împiedică împrăștierea lor. Datorită versatilității sale, uleiul de arbore de ceai este folosit în aromaterapie pentru tratarea unei palete largi de afecțiuni, de la cele ale sistemului respirator (astmul, bronşita, tusea, sinuzitele şi guturaiul) sau cele ale sistemului genito-urinar (cistite, infecţii fungice), până la afecțiunile sistemului imunitar (răceală şi gripă, febră sau boli infecţioase). Acest ulei are proprietăți imuno-stimulatoare, ceea ce îl face un scut eficient și natural împotriva diverselor probleme de sănătate (candida, infecții ale pielii sau gâtului, mușcături de insecte, pete ale epidermei, acnee, negi, dar și pentru îndepărtarea mătreței etc.)
Inhalat, previne dezvoltarea răcelilor sau gripelor, iar în cazul în care acestea sunt deja prezente, ajută intens la vindecare. Adăugat în uleiul de masaj, uleiul de arbore de ceai susține și fortifică sistemul imunitar. În combinație cu gelul de lavandă, contribuie la ameliorarea zonei zoster.
La nivel psihologic, uleiul de arbore de ceai înviorează mintea și spiritul, consolidează sentimentul de încredere.

Recomandări de utilizare:
Pentru a beneficia de efectele terapeutice în aromaterapie, uleiul de arbore de ceai se poate folosi în mai multe feluri :
Terapia cu vapori în vaporizatoare sau difuzoare
Uleiul de arbore de ceai se poate folosi, în diluţia potrivită, în vaporizatoare sau difuzoare, pentru combaterea răspândirii bacteriilor sau virușilor, mai ales în cazul amenințărilor sezoniere. Recomandăm folosirea unui difuzor de calitate, care folosește o temperatură rece sau vibraţii cu ultrasunete, ce eliberează moleculele de ulei în aer, de unde se inhalează.
Terapia prin inhalaţii
Inhalarea uleiului de arbore de ceai se poate face direct din recipientul în care este ambalat, ținând sticla la câţiva centimetri de nas şi inspirând adânc, sau indirect, prin adăugarea câtorva picături de ulei pe o batistă sau pe faţa de pernă, de pe care se poate inhala aroma chiar și în timpul somnului.
Terapia prin inhalaţii cu vapori fierbinţi
Se adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai într-un vas cu apă fierbinte, deasupra căruia vă poziționați fața. Se așează un prosop deasupra capului şi se inhalează vaporii care au un efect benefic în tratarea afecţiunilor prezentate.
Terapia cu ulei de masaj sau în baie
Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit ca ulei de masaj, singur ori în amestec cu alte uleiuri, sau diluat în apa din baie (nu mai mult de 4 picături).
Terapia prin presopunctură
Aplicați uleiul de arbore de ceai diluat pe talpa piciorului și masați punctele vitale.
Folosire pe un tampon de vată
Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit pe o bucată de tifon sau bumbac, care se aplică pe piele, în zonele cu probleme.
Comprese reci
Pe o compresă rece, uleiul de arbore de ceai poate fi utilizat pentru afecţiunile pielii. Adăugați 2 picături de ulei în 50 ml apă rece, apoi îmbibați în această apă o bucată curată de bumbac.
Cremă sau loțiune
Uleiul de arbore de ceai este foarte util în afecţiunile dermatologice, atunci când este folosit într-o cremă, loțiune sau ulei purtător. Acesta se poate introduce și în şampon sau produse de clătire ale părului, pentru a un aspect frumos şi sănătos.

Diluții
Uleiul de arbore de ceai se poate folosi în afecţiunile dermatologice ca atare. Dacă apare senzaţia de arsură, uleiul trebuie diluat în ulei purtător sau cremă. Se foloseşte în concentraţie de 1% pentru tratarea tenului şi de 2,5-3% pentru restul corpului. Pentru diluare se foloseşte un ulei purtător care poate fi ulei de măsline, cocos, jojoba, migdale, cânepă etc. Uleiurile grase trebuie să fie pure, la rândul lor, deoarece vor fi absorbite prin piele, odată cu uleiurile esențiale.

Se poate combina cu:
uleiul de salvie, scorţişoară, cuişoare, geraniu, lavandă, lămâie, mir, nucşoară, lemn de trandafir, rozmarin şi cimbru.

Riscuri și precauții:
Este posibil ca uleiul de arbore de ceai să cauzeze iritații ale pielii. De aceea, nu trebuie aplicat niciodată nediluat. Pentru a evita orice tip de reacție alergică, efectuați întotdeauna un test pe o porţiune mică de piele dintr-o zonă sensibilă (după ce ați diluat corect uleiul într-un purtător adecvat). Dacă în decurs de 24 de ore, pe zona testată nu apare roșeață, urticarie, senzație de arsură, blistere sau durere, atunci puteți folosi uleiul pe alte zone ale corpului.
În cazul în care aveţi reacţii alergice, se recomandă utilizarea discontinuă a uleiului de arbore de ceai. În cazul în care sunteți însărcinată, alăptați sau sunteţi sub îngrijire medicală, consultați medicul înainte de utilizarea oricărui ulei esențial. Întrerupeți utilizarea în cazul apariției sensibilității pielii. Evitaţi contactul cu ochii. Nu lăsaţi uleiul la îndemâna copiilor. Nu utilizați intern, cu excepția cazului în care folosirea uleiului se face la recomandarea unui aromaterapeut licențiat sau de către un medic.

Disclaimer
Asociația Internațională a Aromaterapeuților nu recomandă administrarea internă a uleiurilor esențiale, decât sub supravegherea unui medic, care trebuie să aibă, de asemenea, un certificat în aromaterapie. Toate precauțiile menționate pentru fiecare ulei în parte nu includ și pe cele legate de înghițire. Această declarație nu a fost evaluată de către Administrația Alimentelor și Medicamentelor. Acest produs nu are ca scop diagnosticarea, tratamentul, vindecarea sau prevenirea vreunei boli. Sticluțele sunt umplute în funcție de volum. Este posibil ca anumite sticluțe, de anumite mărimi, să nu fie umplute până la vârf, dar ele vor conține volumul de ulei specificat.

Avertisment
Proprietăţile terapeutice și modul de utilizare al produselor prezentate pe site au la bază date din literatura de specialitate disponibilă în cărți, publicații științifice, website-uri de referință în fitoterapie și aromaterapie și din documentația primită de la producător sau furnizor. Informațiile sunt oferite cu titlu informativ, nu constituie informații medicale și nu pot angaja responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare în scop medical, trebuie consultat un medic.

Certificat conformitate

Informații suplimentare

Marime flacon

5ml, 10ml