MARMELADA DE PORTOCALE SI MANGO

Ingrediente:

  • 700 gr pulpa portocale
  • 1 fruct de mango, foarte bine copt
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 120 gr Green Sugar gelifiant
  • 1 plic indulcitor pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare:

Mai intai, se spala portocalele, apoi se decojesc. Se curata foarte bine de coaja alba, apoi se indeparteaza pielitele.

Fructul de mango se spala, se decojeste, apoi se taie de pe sambure si se portioneaza in cuburi mici.

Intr-un vas (eu am folosit o cratita intinsa, se gateste mai bine) se pune pulpa fructelor cu tot cu sucul lasat de acestea si zeama de lamaie.

Vasul se transfera pe foc si se lasa la foc mic, pana incepe sa fiarba compozitia. Se paseaza usor cu o presa de legume, astfel incat sa iasa cremoasa, dar nu folositi blenderul. In momentul in care fructele se leaga si sucul lasat de acestea scade, se adauga indulcitorul diluat in 150 ml apa. Se mai lasa 10 minute sa fiarba, apoi se opreste focul.

Se pregateste un borcan curatat, sterilizat, de 720 gr, apoi se toarna marmelada in recipient. Se acopera cu capac si se lasa la temperat. In momentul in care s-a racit de tot, ea va deveni si mai inchegata. Se depoziteaza la rece.

Este delicioasa, aromata si foarte buna pentru prajituri, fursecuri sau simpla pe paine prajita cu unt.