PASCĂ FĂRĂ ALUAT. AROMATĂ, DULCE, DAR FĂRĂ ZAHĂR!

Reteta: Ramona Constantinescu

Ingredientele sunt pentru o forma de tort de 24 cm

Ingrediente:

  • 6 gălbenușuri + 3 albușuri
  • 90g Green Sugar pudră
  • 2 plicuri cu Green Sugar cu aromă naturală de vanilie bourbon (dacă nu găsiți plicurile pe stoc puteți folosi esență de vanilie)
  • 2 lingurițe cu esență de rom
  • 800g brânză grasă de vaci (alegeți o brânză cu mai puțină apă)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 3 linguri zeama de lămâie
  • 60g făină combinată cu 1 pliculeț praf de copt
  • 3 linguri cu griș
  • 400g smântână pentru frișcă neîndulcită (rece de la frigider)
  • 200g stafide înmuiate în 150ml de apă cu 2 linguri cu esență de rom (lăsate la înmuiat cel puțin 2 ore)

Mod de preparare:

1. Într-un bol puneți ouăle cu albușurile, îndulcitorul Green Sugar, pliculețele Green Sugar, esența de rom și mixați bine cu ajutorul unui tel sau mixer de mână.

2. Adăugați brânza de vaci și amestecați bine cu o lingură până se încorporează.

3. Adăugați coaja rasă și zeama de lămâie și amestecați.

4. Puneți făina puțin câte puțin și amestecați ușor. La fel procedăm și cu grișul.

5. Am lăsat smântâna pentru final. Am folosit smântână specială de frișcă și nu smântână de gătit. Diferă mult gustul. Eu am făcut un mic twist aici. Nu am pus-o direct din cutie în compoziția de brânză pentru că mi s-a părut prea lichidă. Am pus-o într-un bol separat și am mixat-o puțin. Nu exagerat. Nu am vrut să o transform în frișcă, ci doar să o îngroș puțin. Să arate ca o cremă. După ce ați mixat smântâna adăugați-o peste compoziția de brânză. Amestecați ușor până se combină totul foarte bine.

6. Acum este momentul stafidelor care au stat la înmuiat. Le scurgeți bine de lichid și le puneți în compoziție. Combinați bine totul și vărsați într-o formă de tort detașabilă (24cm) unsă bine cu unt și tapetată cu făină.

7. Băgați tava la cuptorul preîncălzit 170 grade, 50-60 minute sau până se rumenește frumos la suprafață.

Miroase de înnebunești! O minunăție de pască și extrem de ușor de făcut!

Când este gata, scoateți pasca din cuptor și o lasați în formă la temperatura camerei vreo 3-4 ore. Eu am lăsat-o peste noapte la frigider! Abia a doua zi am scos-o din forma de tort detașabilă. La final am pudrat-o bine cu Green Sugar pudră. 😉