PRAJITURA CU NUCA DE COCOS SI MARMELADA DE PORTOCALE

Reteta: Laura Nechita

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 12 – 15 Dificultate: medie Dimensiune tava: 20 x 18 cm

Ingrediente:

  • blat alb:
  • 5 albusuri
  • un praf sare
  • 1 lg suc lamaie
  • 3 lg indulcitor pudra Green Sugar
  • 3 lg faina de grau
  • 2 lg fulgi nuca de cocos
  • 4 lg ulei de floarea soarelui
  • crema de ricotta
  • 400 gr smantana naturala
  • 250 gr ricotta
  • 2 lg indulcitor pudra Green Sugar
  • pudra cu aroma de vanilie Green Sugar
  • in plus:
  • 3-4 lg pline cu marmelada de portocale
  • ciocolata neagra, fara zahar

Mod de preparare:

Albusurile se pastreaza la temperatura camerei, sa nu fie reci in momentul prepararii.

Se porneste cuptorul la 160 grade C.

Se pregateste o tava si se asaza o foaie de copt. Se lasa deoparte.

Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare pana se albesc, devin dense si capata consistenta. Se adauga zeama de lamaie si indulcitorul, mixand bine pana ce compozitia devine ferma si lucioasa.

Se adauga faina si fulgii de cocos, se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.

Se adauga uleiul, se incorporeaza.

Compozitia de toarna in tava de copt si se pune in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, timp de 25 – 30 minute.

Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la temperat.

Crema se pregateste repede. Smantana pentru frisca se mixeaza bine pana devine pufoasa si capata consistenta. Se adauga indulcitorul si se mai mixeaza 1 minut. Se adauga ricotta si se incorporeaza. Se adauga pudra vanilata si se amesteca pentru ultima data.

Peste blatul alb se asaza un strat de marmelada de portocale. Eu va recomand sa il puneti mai generos, va iesi si mai gustoasa. Peste marmelada, se toarna crema de branza, se niveleaza, apoi se da la rece pana a doua zi.

A doua zi, se scoate de la rece, se rade ciocolata si se portioneaza.

Este senzational de buna, blatul usor umed de la crema de branza, aromata de la marmelada de portocale. Un adevarat rasfat, va promit!

Sa va fie de folos!