TORT CU NUCA DE COCOS SI GANACHE DE CIOCOLATA ALBA

Ingrediente:

  • blat:
  • 8 oua de gaina
  • un praf de sare
  • 6 lg indulcitor pudra Green Sugar
  • 3 lg faina de grau
  • 8 lg nuca de cocos (fulgi)
  • 4 lg ulei de floarea soarelui
  • crema de ciocolata:
  • 200 gr smantana lichida
  • 200 gr banuti de ciocolata alba cu Green Sugar
  • 250 gr mascarpone
  • sirop:
  • 500 ml apa plata
  • 3 lg indulcitor
  • zeama lamaie
  • frisca:
  • 600 gr smantana pentru frisca
  • 3 lg indulcitor pudra Green Sugar
  • in plus:
  • 300 gr fructe de padure (zmeura, afine)
  • fructe physalis
  • fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare:

Ingredientele pentru blatul de tort trebuie sa fie la aceeasi temperatura.

Se preincalzeste cuptorul la 160 grade C, cuptor electric.

Se pregateste o tava de copt rotunda, cu diametru 24 cm, prevazuta cu hartie de copt.

Se pregateste mai intai blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile si un praf de sare se bat spuma cu ajutoruk unui mixer. Cand se albesc si devin dense, se adauga indulcitorul si se spumeaza in continuare.

Cand albusurile devin ca o bezea ferma si lucioasa, se adauga galbenusurile. Se incorporeaza, apoi se adauga faina, omogenizand usor compozitia, cu ajutorul unei spatule. Urmeaza fulgii de nuca de cocos, iar la final uleiul.

Compozitia spumoasa si omogena se toarna usor in tava de copt. Se pune in cuptor, la 160 grade C, timp de 50-60 minute. Acesta este un blat foarte, foarte pufos si fraged.

Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se lasa la temperat, apoi se scoate din forma de copt.

Pentru sirop, se pune la fiert apa cu indulcitorul. Dupa ce a fiert putin, se ia de pe foc, se lasa la temperat. Dupa racire, se adauga putin suc de lamaie.

Pentru crema, se pregateste o baie de aburi. Intr-un vas se pun smantana si banutii de ciocolata si se lasa la infierbantat. Se amesteca si cand compozitia se topeste si devine omogena, se scoate de pe baia de aburi, se lasa la temperat. Abia dupa ce s-a racit, se pune la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

A doua zi, se taie blatul in 2-3 felii.

Atentie, blatul este foarte fragil!

Se foloseste aceeasi forma de copt, prevazuta cu alta hartie de copt. Se asaza primul strat de blat, se insiropeaza bine.

Acest blat nu necesita mult sirop, fiind un blat foarte pufos, deci nu va retine mult sirop cum se intampla in cazul unui blat mai dens, cu faina in cantitate integrala.

Crema se scoate de la rece, se spumeaza cu ajutorul unui mixer, apoi se incorporeaza branza mascarpone. Odata omogenizata, crema se imparte in doua, se toarna jumatate pe primul strat de blat. Se presara fructe de padure, 2-3 lg fulgi de cocos. Se asaza si celelalte blaturi, urmand acelasi procedeu. Tortul se acopera si se pune in frigider.

Intre timp, se pregateste frisca. Smantana se mixeaza cu ajutorul unui mixer. Cand devine pufoasa si aerata, se adauga indulcitorul.

Tortul se imbraca in frisca indulcita si se orneaza cu fructe de physalis si fructe de padure.

Este un tort light, racoritor si fara prea multe calorii, dar mai ales fara zahar!