Tel: +40-21.402.82.61
greensugar@laboratoareleremedia.ro

Fursecuri umplute cu cremă greentella și nuci
Imprima reteta
Fursecuri umplute cu cremă greentella și nuci
Imprima reteta
Ingrediente
Valori nutritionale
Ingrediente aluat
Ingrediente crema
Pentru pudrat
Etape
Preparăm aluatul pentru Fursecuri umplute cu cremă greentella și nuci
  1. Amestecăm într-un vas untul moale cu untura de porc topită și solidificată. Adăugăm un praf de sare, îndulcitorul natural și iaurtul, în care dizolvăm bicarbonatul. Omogenizăm bine ingredientele și adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
  2. Amestecăm 250 g făină cu praful de copt, apoi le cernem deasupra ingredientelor și amestecăm bine totul. Punem și restul de făină, treptat și frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios. Ne oprim din a adăuga făină, atunci când aluatul nu se mai lipește de mâini. Cantitatea de făină care intră la un aluat, depinde foarte mult de restul ingredientelor folosite, mereu am spus asta.
  3. Lăsăm aluatul pentru fursecuri umplute cu cremă greentella și nuci la odihnit, apoi îl împărțim în funcție de orificiile formei de fursecuri. Trebuie să ocupe jumătate din capacitatea orificiilor, dar niciodată n-am aproximat chiar la fix. Nu-i problemă, pentru că decupăm fursecurile după coacere, cu o forfecuță, iar marginile le folosim la cremă.
  4. Ungem forma prima dată cu grăsime( untură în cazul meu), apoi o punem la încins pe flacăra aragazului, la foc mediu. O întoarcem și pe partea cealaltă pentru câteva secunde, apoi punem aluatul porționat în orificiile formei, o strângem și o punem pe flacără. O întoarcem de pe o parte pe cealaltă să se coacă aluatul uniform.
  5. Pentru primele coji de fursecuri durează cam 2 minute coacerea, apoi timpul se reduce, dar reducem și intensitatea focului.
Preparare cremă de greentella cu nuci
  1. După ce coacem toate cojile pentru fursecuri, le decupăm marginile cu o forfecuță și le punem în robot. Adăugăm și câteva fursecuri mai urâte, mai arse, sau neuniforme, punem și miezul de nucă și le mărunțim. Adăugăm laptele fierbinte, un praf de sare și amestecăm bine ingredientele.
  2. Adăugăm greentella, omogenizăm compoziția și în funcție de gust, mai adăugăm îndulcitor. Cu această cremă de greentella și nuci umplem cojile de fursecuri. Le lipim două câte două, în funcție de formele lor.
  1. Pudrăm delicioasele fursecuri umplute cu cremă greentella și nuci, cu îndulcitor green sugar pudră. Sunt minunate, iar crema greentella este pur și simplu delicioasă!
    O recomand cu mare drag!
Notitele retetei
Partajeaza reteta

Share

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>