RULADA CU NUCA DE COCOS SI CAPSUNI

Ingrediente:

Blat:

– 10 albusuri (oua de gaina) la temperatura camerei
– 1 praf sare
– 7 lg Green Sugar pulbere
– 10 lg fulgi nuca de cocos
– 1 lgta coaja rasa lamaie

Crema:
– 200 gr ciocolata alba cu Green Sugar
– 200 ml smantana lichida
– 50 ml lapte cocos (partea solida)
– 200 gr fulgi de nuca de cocos
– zeama si coaja 1/2 lamaie

In plus:

– capsuni proaspete
– fulgi de cocos

Mod de preparare:

Se pregateste blatul cu nuca de cocos.

Se porneste cuptorul la 180 grade C.

Intr-un vas mai mare, se spumeaza albusurile (+ un praf de sare) cu ajutorul unui mixer. Cand acestea devin dense si albe, se adauga indulcitorul, mixand in continuare.

Odata obtinuta o bezea ferma, se adauga nuca de cocos si coaja de lamaie, amestecand usor cu o spatula pana la omogenizare.

Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz (lata) prevazuta cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit, se reduce
temperatura la 170 grade C si se lasa la copt pana se rumenesc foarte usor marginile, aproximativ 25 minute.

Se scoate din cuptor, se scoate din tava si se asaza pe un prosop de bucatarie, se lasa cateva minute la temperat, apoi se ruleaza calda. Se lasa asa pana se raceste de tot.

Intre timp, se pune la incalzit smantana, apoi cand s-a infierbantat, se ia de pe foc si se pun banutii de ciocolata si lapte de cocos, amestecand pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga fulgii de cocos si zeama si coaja de lamaie.

Se lasa la temperat crema, apoi se pune la rece minim 2 ore.

Dupa acest timp, se ia blatul de rulada, se desface usor sa nu se rupa si se intinde crema in strat egal. Se pastreaza putin crema intr-o canita pentru a unge rulada deasupra.

Se asaza capsuni proaspete, taiate felii sau cuburi, apoi se ruleaza usor. Se glazureaza cu restul de crema, apoi se presara fulgi de nuca de cocos (fiti generosi).

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Este o rulada mega delicioasa si dietetica.