Tarta cu crema de mandarine si bezea - Green Sugar
TARTA CU CREMA DE MANDARINE SI BEZEA

Ingrediente:

aluat:
• 100 gr unt
• un praf sare
• 30 gr Green Sugar
• 1 ou
• 1 lamaie bio
• 3 lg apa rece
crema mandarine:
• 4 galbenusuri
• 4 lg Green Sugar gelifiant
• 250 ml suc proaspat mandarine
• 2 lg amidon (optional)
• 120 gr unt
bezea:
• 2 albusuri
• 60 gr Green Sugar pulbere

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul mai intai, trebuie sa stea la rece minim o jumatate de ora, poate chiar o ora.

Untul trebuie sa fie rece, la fel si oul.

Intr-un vas se pune untul taiat cubulete, un praf de sare, indulcitorul si se framanta usor cu degetele. Se adauga un ou, se amesteca, apoi urmeaza faina si coaja de lamaie rasa.

Se framanta, adaugand pe parcurs cate o lingura cu apa rece. Odata omogenizat, se infoliaza aluatul si se pune la rece.

Intre timp se pregateste crema de mandarine.

Se spala bine mandarinele, apoi se stoarce sucul, aproximativ 250 ml.

Intr-un vas, se pun 4 galbenusuri, un praf de sare, 4 lg indulcitor gelifiant. Se amesteca energic si se transfera compozitia pe baie de aburi. Se adauga sucul de mandarine.

Daca folositi si amidon, diluati-l in prealabil in sucul de mandarine, apoi adaugati peste crema de oua.

Crema se lasa pe baie de aburi pana se fierbe si devine legata. Se ia de pe baia de aburi si se lasa la temperat cateva minute. Se adauga untul rece, amestecand cu un tel, pana aceasta se tempereaza de tot si isi tine forma.

Se pune la rece pana se va folosi.

Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 170 grade C.

Aluatul rece de tarta se scoate din folie. Se intinde in strat uniform, grosime 1,5 cm, se portioneaza in functie de
formele folosite.

Se decupeaza, se asaza in formele de copt si se inteapa cu ajutorul unei furculite.

Se decupeaza cateva discuri de foaie de copt si se pun peste aluat. Deasupra se asaza boabe de naut care sa tina hartia presata si aluatul sa creasca uniform.

Se coc in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 minute, la 170 grade C. Dupa ce s-au rumenit, se scot si se lasa la temperat. Se umplu cu crema de mandarine si se dau la rece.

Intr-un vas, se pune indulcitorul si 2 lg apa rece. Se transfera pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba.

Siropul astfel obtinut se foloseste la spumarea albusurilor cu ajutorul unui mixer. Cand albusurile devin dense si se albesc, se adauga siropul fierbinte, spumand in continuare.

Bezeaua pufoasa astfel obtinuta se spriteaza pe tartele reci.

Tartele se mai pun 2-3 minute in cuptorul fierbinte, coacere sus, la 180 grade C, pana se rumenesc putin varfurile.

Se scot si se lasa la temperat.

Se servesc reci, alaturi de un ceai fierbine si aromat.