Tarta keto cu ciocolata si menta - Green Sugar
TARTA KETO CU CIOCOLATA SI MENTA

Ingrediente:

Blat:
• 100g fulgi de cocos
• 100g unt
• 50g faina de migdale
• 20g cacao
• 2 lg Green Sugar Premium 2:1

Crema:
• 200g avocado, pulpa
• 200ml smantana lichida (neindulcita)
• 200g crema de branza
• 1 pliculet de gelatina (10g)
• 4 lg Green Sugar Premium 2:1
• 4-5 pic ulei esențial
• Banuti de ciocolata 70% Green Sugar pt topping

Sursa retetei: Madeline’s Cuisine

Mod de preparare:

Folosesc Green Sugar din 2014 si mi se pare cam cel mai bun si mai sanatos indulcitor natural de pe piata din Romania, iar cand am aflat de noul produs Green Sugar Premium 1:2 (cu putere dubla de indulcire), eram sigura ca vreau sa il inaugurez cu un mega desert de vara, fara coacere 😀 Pozele vorbesc de la sine, just saying 🙂

Incalzim pe foc intr-un ibric mic 100ml de apa, adaugam gelatina, amestecam constant pana aceasta se dizolva (dar NU o fiebem), apoi lasam compozitia sa se raceasca. Punem toate ingredientele pentru blat intr-ul bol si amestecam bine, framantand cu degetele. Vom obtine un aluat ciocolatos maleabil, care isi pastreaza forma atunci cand e strans intre degete.

Il presam pe baza unei forme rotunda tapetate cu hartie de copt. A mea a avut diametru de 23cm, daca era mai mica iesea mai inalta si parca mai draguta tarta, deci recomand una cam de 18-20cm 🙂

Pentu crema pasam pulpa de avocado la blender/robot, apoi o batem cu mixerul impreuna cu crema de branza si indulcitorul Green Sugar pana la omogenizare. Adaugam si smantana lichida si batem totul pana crema e fina si pufoasa, aerata.

Micsoram viteza mixerului si adaugam apa cu gelatina, uleiul esential de menta si mixam sunt incorporate, apoi turnam crema peste blat si introducem tarta la rece pana crema devine ferma, minim 2-3 ore in frigider. Eu am tinut-o in congelator putin pentru a se intari mai repede 🙂

O decoram cu ciocolata amaruie Green Sugar topita la bain-marie, seminte de canepa si frunzulite de menta 🙂 Sau cu ce doriti, e o tarta minunata oricum, priviti ce consistenta are crema. Se pastreaza in frigider sau se poate congela 😉 Pofta mare!