Tiramisu fara zahar – Green Sugar
TIRAMISU FARA ZAHAR

Timp preparare: 1 ora

Nr. portii: 6

Complexitate: medie

Ingrediente:

Piscoturi:
– 3 oua
– un praf sare
– 2 lg faina de grau
– 2 lg cacao
– 3 lg indulcitor Green Sugar
– 2 lg indulcitor pudra

Crema:
– 3 galbenusuri
– 4 lg indulcitor Green Sugar
– 50 ml lichior amaretto
– 250 gr branza mascarpone
– 400 gr smantana grasime 30%
– coaja portocala (rasa sau tocata marunt)
– 300 ml cafea tare (eu am folosit neindulcita)
– cacao neagra pt pudrat

Mod de preparare:

Se mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga indulcitorul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa. Se adauga galbenusurile.

Faina si cacaua cernute si se adauga peste compozitia de oua, amestecand usor cu o spatula.

Compozitia se transfera intr-un poche si se spriteaza bastonase de dimensiune potrivita in tava de copt, prevazuta cu hartie.

Piscoturile formate se presara usor cu indulcitor pudra.

Piscoturile se coc in cuptor, la 180 grade C, timp de aproximativ 25 minute, in functie si de cuptorul fiecaruia.

Dupa ce s-au copt, se scot si se lasa la racit in tava, apoi se scot pe un gratar de bucatarie.

Se pregateste crema.

Cele 3 galbenusuri se spumeaza impreuna cu indulcitorul, apoi se tranfera pe foc. Se lasa pe foc mic, amestecand continuu pana cand devin cremoase si capata consistenta. Se iau de pe foc si se lasa putin la temperat, apoi se adauga lichiorul amaretto.

Peste crema de oua, se incorporeaza branza mascarpone.

Separat, smantana se mixeaza pana devine. Se adauga 3 lg indulcitor pudra.

Se adauga crema de oua cu mascarpone peste frisca si se omogenizeaza. O parte din crema se transfera intr-un pos cu care se orneaza Tiramisu.

Intr-o tava, se asaza un strat de piscoturi, se insiropeaza bine cu cafea. Se pune jumatate din cantitatea de crema ramasa, apoi se presara coaja de portocala. Urmeaza al doilea rand de piscoturi, se insiropeaza cu cafeaua ramasa. Se adauga crema ramasa si se presara din nou coaja de portocala. In final, se orneaza cu crema, apoi se presara cacao.

Desertul se pastreaza la rece pana a doua zi.

Reteta: Laura`s Sweets
https://laurasweets.ro/